Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
13 май
2015
 
 

IDC: Триизмерният печат ще се развива бурно

3618 прочитания

90% от компаниите, използващи за триизмерен печат са напълно удовлетворени от резултатите, които тем и доставят. Основно тези технологии се използват при разработката на продукти. Това сочи изледване на IDC, на базата на което анализаторите заключват, че тази сфера ще се развива бурно през следващите години.

Най-обещаващият сегмент на пазара се откриват пред производствените компании и най-големите организации, макар че нишова употреба ще се наблюдава и в други сфери, посочват още от IDC. 3D принтерите обикновено се придобиват за употреба в конкретен процес, но бързо им се намират и други приложения. Именно удовлетворението на потребителите и възможността заразширено използване на машините ще доведат до ръст на пазара, считат анализаторите.

Според анкетата простотата при употребата на решенията за триизмерен печат и нивото на техническа поддръжка са почти толкова важни за клиентите колкото и цените на машините. В големите организации 3D печатът се използва по-често, но онези компании, които не използват такива технологии не проявяват особен интерес към тях. След придобиването на съответния притер обаче ситуацията се променя. От IDC очакват промяна именно в тази насока, като все повече клиенти ще виждат потенциал в новите засега решения.

Прочетете още: В пазара на 3D печат се очаква ръст от 40%

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас