“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  иберсигурност
12 май
2015
 
 

» Ќ ∆» се включи в европроекта за киберсигурност

 омпани€та е поканена от Ѕългарски пощи в проекта за съвременен център за киберзащита, който е на обща стойност над 15,5 млн. евро

3989 прочитани€

—лед Ѕългарски пощи още една държавна компани€ се включи в проекта „—ъвременен център за киберзащита” (Advanced Cyber - Defense Center – ACDC), иницииран от ≈вропейската комиси€ за намал€ване на рисковете от кибер атаки. Ќационална компани€ „∆елезопътна инфраструктура“ се стана заинтересована страна в проекта, като бе поканена именно от Ѕългарски пощи, об€виха от жп компани€та.

Ќ ∆» е поканена от Ѕългарски пощи в проекта за съвременен център за киберзащита, който е на обща стойност над 15,5 млн. евроѕроектът ACDC стартира на 1 февруари 2013 г. и тр€бва да се осъществи за 30 месеца, като общата стойност е над 15,5 млн. евро. ѕроектът е разработен и спечелен от консорциум от 28 компании от 14 държави – членки на ≈—, а от българска страна участва „Ѕългарски пощи” ≈јƒ с подкрепата на ћ“»“—.

ѕрочетете още: Ѕългарски пощи участва в европроект за борба с ботнет заплахи

¬последствие към проекта започва да се създава ACDC общност, в ко€то участват и други заинтересовани страни от държавите членки на ≈вропейски€ съюз.  ъм тази общност сега се присъедин€ва и ƒѕ Ќ ∆» заедно с още 12 български институции и фирми.

¬ инициативата наред с организации на държавно ниво, отговар€щи за кибер сигурността (CERT), телеком оператори, академични организации и технологични центрове участват и частни компании като Atos и Microsoft. —айтът на проекта дава достъп до софтуера EU-Cleaner, предоставен от Avira и SurfRight.

 

ѕроектът за центъра за киберзащита цели разработка и внедр€ване на иновативен софтуер за борба с паразитен софтуер от типа бот мрежи, който зараз€ва големи мрежи от компютри и ползва ресурсите им без знанието на собствениците им. „—офтуерната реализаци€ на анти-ботнет стратеги€та в мрежата на „Ѕългарски пощи“ и заинтересованите страни ще бъде основа за решаване на проблема с киберсигурността на национално ниво“, об€сн€ват от ƒѕ Ќ ∆».

ƒържавното предпри€тие управл€ва стратегическа за страната ни инфраструктура, затова един от приоритетите му е да използва всички възможни средства за защита на компютърната си мрежа от кибератаки. „— осъществ€ването на този проект и участието на компани€та в него ще могат да бъдат залав€ни методично различни дейности, отнас€щи се до ботнет - разпространение на злонамерен софтуер, изпращане на нежелана поща, атаки срещу уеб сайтове и др.“, об€сн€ват от Ќ ∆».

CW/Ѕ

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас