Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
08 май
2015
 
 

Безкрайни ли са новите тарифни планове на Мтел?

Четирите варианта на Мтел безкрай включват неограничени разговори към всички мрежи у нас, по-скъпите включват и роуминг минути.

8562 прочитания

"Мтел безкрай" е кръстена новата тарифа на оператора, разработена в 4 варианта, като операторът обещава неограничени разговори с всички национални мобилни и фиксирани абонати у нас и в четирите варианта.

Месечните такси за тарифите „Мтел безкрай 30“, 40, 50 и 70 съвпадат с името на съответния план, като абонатите получават поне по 1 GB мобилен интернет и по 2 GB трафик към Facebook и към Viber. В по-евтините два варианта на плана не са включени SMS съобщения (предполага се, че потребителите ще ползват за общуване Viber и Facebook). Другите два варианта предоставят и неограничен брой SMS, както и по-голямо количество мобилен интернет.

Другата разлика в новите планове е по отношение на разговорите към други страни от ЕС и роуминга. Трите плана Мтел безкрай 40, 50 и 70 включват определен брой минути, SMS и количество MB мобилни данни в роуминг, ползвани пак в страна от ЕС – съответно по 100, по 200 и по 1000.

Прочетете още: Мтел с по-малък спад на приходите и печалбата за Q1 2015

И в четирите плана обаче е заложено неограничено потребление в роуминг за по 5,9 лв. на ден, като то се ползва след изчерпване на включените в съответния план минути и данни. За ползване на втора тарифа от същия план или на фиксирана услуга (ТВ или интернет) от Мтел, са предвидени 20% по-ниски месечни такси.

Всички условия по новите тарифни планове важат при подписване на двугодишен договор.

От Мтел добавят, че тарифите "Мтел безкрай" са част от „изненадите“, които телекомът подготвя за своята 20-годишнина. Ако привлекат повече абонати, плановете биха вдигнали приходите и средния приход от един абонат (ARPU) на компанията, която единствена от трите големи телекома у нас отчете по-сериозен спад на приходи и печалба за първите 3 месеца на 2015 г., макар и с по-бавен темп от предишните тримесечия. Другите мерки на телекома са свързани с ТВ услугите, предоставяни и през сателит, и с разширяване на покритието на оптичната мрежа в населените места, в които вече има положена такава инфраструктура.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас