Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
07 май
2015
 
 

Акумулаторът на Tesla не е решение за дома

4850 прочитания

Управлението на енергията в дома бе сред големите новини в съобщението на Tesla от миналата седмица за система, която съхранява енергията на дома, но дали компанията наистина ще произведе домашна система за съхранение?

Батерии за съхранение на енергия биха я събирали, било то от генерираната от самия дом енергия (например соларни панели или електромобили), или чрез изтегляне на енергия от мрежата по време на периоди с ниско потребление и съответно по-ниска цена. Съхранената енергия може да бъде върната обратно в мрежата по време на периоди на върхово потребление. Батерията обаче не е единственият компонент в домашната система за съхранение на енергия. Не е ясно как Tesla или друга компания или дружество за комунални услуги ще създаде останалите аспекти от системата.

Какви са другите компоненти?

Прочетете още: Появиха се подробности за домашната батерия на Tesla

Акумулаторът на Tesla е само частица от пъзела, смята Дан Жирард, директор за възобновяемите енергийни източници в S&C Electric Company. Има не само други компоненти, но и други методи за управление на енергията в дома. Сред тях са система за управление на акумулатора (BMS); система за преобразуване на енергията (PCS); шлюз за данните за управление на енергията, софтуер за енергийно потребление (EMS), както и потребителски интерфейс, често наричан HMI.

В зависимост от типа на съхранението, има нужда от преобразуване на потенциалната енергия в реална. Резултатът е или постоянно, или променливо напрежение, а батерията подава постоянно. Това означава, че имате нужда от инвертор. След това има нужда от електроника, която да контролира цялата система. И накрая, нужен е метод за взаимодействие и визуализиране на данните от системата - HMI.

Всеки тип акумулаторна система за съхранение работи по различен начин, но всички съхраняват електрическата енергия под една от 6-те форми на енергия, като типично се ползват химическа, механична и термична.

Все още не е ясно как Tesla ще предостави тези допълнителни компоненти, но компанията вероятно ще си сътрудничи със SolarCity за производството на тяхната система за съхранение на енергия.

Индустрията за съхранение на енергията се променя непрекъснато, разработват се нови химически батерии. В такава сложна среда партньорствата играят ключова роля, за да бъдат посрещнати нуждите на потребителите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас