Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 май
2015
 
 

Google с услуга за съхранение на Големи данни

Bigtable захранва много от услугите на компанията, сред които Google Search, Gmail и Google Analytics.

3501 прочитания

Онлайн услуга за съхраняване на големи количества информация, позволявайки на организациите да провеждат анализи върху тях в облака, стартира Google. Тя се казва Cloud Bigtable и “е базирана на технология, използвата вътре в Google от много години, така че не е нещо кардинално ново”, обяснява Том Кершоу, директор продуктово управление за облачната пларформа на компанията.

Услугата може да бъда използвана за съхраняване на данните идващи от сензори в система от типа Интернет на нащата. Финансови компании имат възможността да складират петабайти от търговска информация, която да анализират в търсене на тендеции. Телекомите, формите за дигитална реклама, както и организации от сферата на енергетиката, медицината, както и от други сектори, генериращи големи количества данни, могат да намерят приложения на технологията.

Google Cloud Bigtable е хоствано NoSQL хранилище на данни. Клиентите могат записват и четат информация чрез приложно-програмен интерфейс (API) за Apache Hbase, което е имплементация с отворен код на Bigtable архитектурата за съхраняване на информацията на множество сървъри.

Прочетете още: Бизнесът се нуждае от облачните технологии

Услугата е може да бъде достъпвана посредством Hbase команди, което означава, че клиентите могат да я използват чрез наличния Hadoop софтуер. Hadoop е популярна платформа с отворен код за обработка на големи количества данни. Cloud Bigtable може да да работи с други облачни услуги на компанията, като BigQuery и Cloud Dataflow.

От там заявяват, че Bigtable е по-бърза спрямо други NoSQL решения за съхранение. Google управлява изцяло услугата, грижейки се за рекпликацията и криптирането на данните с цел по-високи наличност и сигурност.
Ценообразуването за Bigtable ще зависи от много фактори, включително натоварвамето ма мрежата, броят разгърнати възли, както използвания обем за съхранение. Засега услугата е в бета версия, като от Google предлагат на клиентите безплатен тест.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас