Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
05 май
2015
 
 

OnePlus и Cyanogen обявиха край на сътрудничеството си

Удар по сътрудничеството между двете организации стана сключеният в края на миналата година договор между Cyanogen и Micromax за ексклузивни доставки на софтуера в Индия.

2693 прочитания

Приключи съвместната работа на едни от ярките играчи, свързани с платформата Android – OnePlus и Cyanogen обявиха край на своето сътрудничество.

Китайският производител OnePlus нашумя със своя смартфон OnePlus One. Той бе създаден с идеята да предложи на потребителите продукт не отстъпващ на топ моделите на пазара, но на по-ниска цена. За около година бяха продадени около 1 млн. такива устройства.

Cyanogen пък е разработчик на алтернативната операционна система Cyanogenmod, основана на отворената версия на Android (Android Open Source Project). Целта на компанията е да създаде собсвена пълноценна и независима операционна система за Android устройства.

Прочетете още: OnePlus One с Android 5.0 Lollipop

OnePlus One, работещ под Cyanogenmod.

През април 2015 г инвестициите в компанията превишиха 110 млн. долара, а броят на потребителите е около 50 млн. души. Едно от устройствата, което от кутията се предлага с този софтуер е именно OnePlus One.

Удар по сътрудничеството между двете организации стана сключеният в края на миналата година договор между Cyanogen и индийския производител на смартфони Micromax за ексклузивни доставки на софтуера на територията на страната. Последните се обърнаха към съда с иск да бъде забранена продажбата на устройства на OnePlus в Индия. В резултат този важен пазар се оказа затворен за китайската компания.

За да се затрахов от подобни ситуации OnePlus пусна в обръщение собствена алтернатива на базовия Android – OxygenOS. Нейното излизане окончатено влоши отношенията между производителя и Cyanogen.

Интересни са коментарите идващи от двете компании. Ръководителя на Cyanogen, Кърт МакМастър, заяви, че без достъп до OnePlus One и бъдещия му наследник, разработчикът ще трябва да разчита на устройства от среден клас, които не разполагат с популярността на OnePlus. Карл Пей, създател на OnePlus, пък коментира, че без сътрудничеството със Cyanogen компанията му бе би била това, което е в момента.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас