Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 май
2015
 
 

CBN: За 19 години общо 57 ERP производители имат клиенти у нас

За 19 години, ERP системи работят в 19 (от общо 21) индустрии и в 71 (от общо 88) икономически сектори в страната, според проучване на независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

3401 прочитания

По данни на независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co., общо 57 български и чуждестранни производители на ERP системи имат клиенти в България за периода 1996 – 2015 г. Сред тях са руската 1C: Enterprise, германските ABAS Software, CSB-System, SAP, гръцките ALTEC S.A. и Singular Logic, шведската Epicor, американските Infor, Microsoft и Oracle, датската Maconomy, италианската Microarea. От българските независими компании - AS Systems, Bora Solutions, Business Soft, ERP Bulgaria, L-Class, SelMatic, Unisoft Engineering водят сериозна битка за клиенти и пазарен дял. Това показват първите резултати от наскоро завършилото проучване на CBN, публикувани на 4 май в блога на организацията.

Деветнадесет години след първата ERP инсталация в България, системи за управление и планиране на бизнеса работят в 19 (от общо 21) индустрии и в 71 (от общо 88) икономически сектори в страната, сочат данните на анализаторската агенция.

Според резултатите от изследването, изненадващо се е отворила огромна разлика в броя на ERP инсталациите между първите две индустрии и останалите. Първата и втората индустрия по брой ERP внедрявания имат съответно 39% и 31% пазарен дял от всички инсталации в България за периода 1996 - 2015.

Прочетете още: Хиполенд управлява бизнеса си с интегрирани ERP и BI системи

От CBN изтъкват и че е изненада фактът, че само още едва в три индустрии броят на ERP проектите надхвърля 50 за целия период на изследването. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас