Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
30 апр
2015
 
 

Руският Мариински театър се пренася в облака с IBM Cloud

Историческият руски музикален театър вече предава представленията си на живо онлайн за всички зрители по света.

3743 прочитания

Руският Мариински театър заложи на хибридно облачно решение, което ще позволи на всички зрители по света да гледат представленията на театъра на живо в мрежата през таблет или други мобилни устройства. Театърът избра IBM за разработчик на решението. За това съобщиха на 30 април от ИТ компанията.

Сайтът Mariinsky.tv, който предлага архив на видеа по поръчка, има над 250 000 уникални посещения от цял свят.

Дебютирал с класиките „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“ и „Лешникотрошачката“ Мариинският театър забавлява публики от всички възрасти в над 150 държави с едни от най-добрите опери, балети и симфонии още от 1860 година, когато отваря врати.

Прочетете още: IBM ще разчита на покупки на облачни компании

С решението IBM Cloud, Мариинският театър вече може стриймва видео повторения и да намали забавянията и прекъсванията с до 30%.

„За да продължим да поддържаме развиваща се глобална общност от лоялни зрители на театъра, ние имахме нужда от мащабно, хибридно облачно решение, което може да отговори на стандартите за качество, които ние и нашите зрители очакваме, обясни Еужен Барбашин, директор на ИТ отдела на Мариинския театър - Опитахме с различни конкуренти предложения като Amazon Web Services и Microsoft Azure, но зрителите ни все още имаха проблеми със стрийм услугата. Избрахме IBM Cloud, тъй като това решение отговори изцяло на нуждите ни от гледна точка на изпълнение и лесна употреба“.

Преди да започне работа с IBM, театърът излъчва представления онлайн, използвайки собствени технологични решения. Оперите и балетите се записвали, монтирали и излъчвали на стотици зрители от собствен сървър. За да развие своята аудитория, Мариинският театър търси ново и по-сигурно решение, за да доставя безпроблемно онлайн стрийм услугата си, както и да прояви гъвкавост при засилен интерес, което може да означава поддръжка на услугата и при хиляди на брой едновременни гледания онлайн.

С решението IBM Cloud, Мариинският театър вече може да се справя и с големи обеми натоварване. Благодарение на мощната и сигурна SoftLayer инфраструктура на IBM, театърът може да стриймва видео повторения и да намали забавянията и прекъсванията с до 30%. Така по-лесно могат да се управляват промените в броя на зрителите – особено около популярни изпълнения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас