Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
29 апр
2015
 
 

VMware ще обучава безплатно талантливи софтуерни инженери

Talent Boost и е инициатива на местния офис на компанията.

6501 прочитания

Българският офис на специализираната в областта на виртуализацията и облачните инфраструктури компания VMware съобщи, че започва програма за безплатно обучение на талантливи софтуерни специалисти в България. Проектът Talent Boost е инициатива на местния офис на компанията в продължение на ангажираността на VMware към развитието на българската ИТ индустрия и стимулиране на диалога между образованието и бизнеса, обясниха от организацията.

Българският офис на VMware започва програмата Talent Boost за безплатно обучение на талантливи софтуерни специалисти в България.

VMware Talent Boost е платформа за интензивно обучение на софтуерни инженери, която предоставя практически опит и задълбочени знания по програмиране, работа в реална технологична среда и безплатен лицензиран достъп до сървърни пространства. Обучението се фокусира върху разработка, архитектура и дизайн на софтуерни приложения, както и върху изучаване на основните процеси при разработка на качествени софтуерни продукти и системи. Бъдещите софтуерни специалисти ще се научат да решават практически задачи, свързани с програмиране. Преподаватели в програмата са R&D мениджъри и водещи софтуерни инженери от VMware България.

Прочетете още: VMware откри ИТ академия в НБУ

Всеки желаещ може да кандидатства на talentboost.org, като основните изисквания към студентите са те да имат базови познания по програмиране и да владеят добре английски език. На 20 юни 2015 г. ще бъдат избрани първите 20 таланта, които ще станат част от VMware Talent Boost. Селекцията ще се извършва на база интервю и/или задача по програмиране. Най-добре представителите се студенти ще получат и предложение за стаж и шанс за успешно начало на кариерата в най-големия център за разработки на VMware в региона на EMEA.

Паралелно с тази програма VMware България обяви отварянето на над 30 свободни стажантски позиции. Стажантската програма на VMware в България се фокусира върху практиката и уникалната възможност бъдещите специалисти да бъдат част от реалния работен процес на създаването на водещи технологични продукти под менторството на едни от най-добрите софтуерни специалисти в бранша. Още този април всеки желаещ може да прегледа проектите с отворени места на vmware.com/careers и да подаде своите документи. Стажът продължава от 3 до 6 месеца, а най-добрите стажанти получат предложение за работа във VMware България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас