Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
24 апр
2015
 
 

200 студенти от ТУ-София - на упражнение в Мтел

4195 прочитания

Близо 200 възпитаници на Техническия университет в София ще гостуват на Мтел до началото на юни в рамките на инициатива на телекомуникационния оператор. Проектът „На упражнение в Мтел“ цели да запознаe студентите с работата в компанията и включва посещение на технологичните звена, Центъра за управление и поддръжка, както и Контактния център.

Първата група студенти вече посети централата на дружеството, което е част от Telekom Austria Group, а следващите упражнения ще се проведат на 15, 22 и 29 май и 5 юни.

Посещенията на третокурсниците от специалност „Телекомуникации“ са част от учебната им програма, имат практическа насоченост, като студентите разработват конкретна задача с помощта на експерти в телекома. Така младежите имат възможност се докоснат до реална бизнес среда.

Прочетете още: 70 проекта се борят за 40 хил.лв. от грантова програма на Мтел

Миглена Узунова-Цекова

Първата група от студенти беше посрещната от Миглена Узунова-Цекова, директор „Човешки ресурси“, която им разказа повече за кариерните възможности в Мтел. Специалисти от телекома разказаха на младежите за мобилната мрежа на компанията, след което третокурсниците, разделени на групи, трябваше да работят по зададен казус.

Инициативата започна през 2010 г., като до момента в нея са участвали повече от 800 студенти. „На упражнение в Мтел“ е част от програмата на телекома за привличане на таланти, която подпомага младите хора в професионалната им ориентация и първите им професионални стъпки. Освен това тя цели и да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

Мтел сътрудничи успешно с Техническия университет в София още от 2007 г., когато започва провеждането на отворени семинари с практическа насоченост, а по-късно с подкрепата на телекома бе оборудвана и специална компютърна лаборатория в университета.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас