Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
24 апр
2015
 
 

Microsoft със спад в печалбата през първите месеци на 2015 г.

Компанията отчита над два пъти увеличени на приходите от облачни услуги.

4331 прочитания

12% спад в печалбата отчита Microsoft през третата четвърт на финансовата 2015 година (съвпадаща с първото тримесечие на каленарната 2015-та). От компанията съобщават, че чистата й печалба е достигнала 4,985 млрд. долара или 0,61 долара на акция. За сравнение през аналогичния период на 2014 г. компанията е спечелила 5,660 млрд. или 0,68 долара на ация.

От Microsoft обясняват спада с увеличени разходи за научно-изследователски работи и за реструктуриране, включително компенсации на съкратени служители. Последните две са коствали на компанията 190 млн. долара през първите месеци на годината. Ако не се счита реструктурирането, до приходите за акция са 0,62 млрд. долара.

Обороттът на компанията се е увеличил с 6,5% през изминалото тримесечие, достигайки 21,7 млрд. долара. Този показател включва и доходите от мобилния бизнес на Nokia, чието придобиване бе приключено през април 2014 г.

Прочетете още: Intel с намалени продажби заради спада на PC пазара

Приходите от облачни услуги на Microsoft са нараснали над два пъти – до 2,76 млрд. долара. При това, според екпертни прогнози, очакванията бяха за 2,66 млрд. долара.

Оборотът на подразделението за устройства и потребителски продукти и услуги се е увеличил с 25 на сто, достигайки 2,28 млрд. долара. Позитивно влияние на този показател е оказал 21-процентов ръст от доходите от интернет реклами.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас