Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
23 апр
2015
 
 

Еricsson, Scania и Кралски технологичен институт работят по 5G

Съвместният изследователски център ще проучва транспортните решения на бъдещето като част от 5G стратегията на Ericsson.

4318 прочитания

Ericsson ще си сътрудничи със производителя на товарни автомобили Scania и Кралския транспортен институт на Швеция (KTH) в създаването на Интегриран изследователски център (ITRL), занимаващ се с проучване на транспортните решения за бъдещето. Съвместната инициатива е част от програмата „5G за Швеция“, обявена през март, и ще се фокусира върху проучвания в области като автономни автобуси и усъвършенствани системи за управление на трафика.

Експерименталната базова станция 5G на Ericsson по време на Световния мобилен конгрес през март 2015

Партньорството ще включва технологични експерти от Ericsson, водещи учени от KTH и експерти от индустрията от Scania, които съвместно ще развиват идеи и предложения за насърчаване на технологиите за създаване на транспортни системи на бъдещето.

Прочетете още: 5G мрежа на Ericsson управлява багер на Volvo на 2200 км

„Очакваме да бъдат разработени и представени нови продукти и модели за транспортния сектор, както и за други нови пазари в сътрудничество със Scania, заяви Сара Мейзър, ръководител изследвания в Ericsson. - Проектът на ITRL е до голяма степен в съответствие с визията на Ericsson за Свързаното общество.“

Изследователският център ITRL трябва да работи поне до юни 2021 г. В програмата „5G за Швеция“ участват също Volvo Construction Equipment, Технологичният университет Chalmers, Университетът Lund, Университетът Linköping и др. Държавата в лицето на шведската агенция по иновации Vinnova подкрепя научно-изследователските проекти от програмата. Според Шарлот Брогрен, генерален директор на Vinnova“, „съвместното финансиране на конкретни пилотни проекти дава големи възможности на индустриите да покажат реални примери от цифровата революция, която предлага 5G, които имат потенциал да променят всичко – от производствените процеси до бизнес възможностите“, казва Брогрен.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас