Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
21 апр
2015
 
 

Онтотекст с 62% ръст на приходите в САЩ

САЩ е най-бързо развиващия се пазар на компанията с приходи малко над 1 млн. долара.

4090 прочитания

62% ръст в приходите си в САЩ обяви българският доставчик на семантични технологии Онтотекст. След разширяване на екипа на Ontotext USA през 2014 г., САЩ е най-бързо развиващия се пазар на компанията с приходи малко над 1 млн. долара.

От там посочват още, че в Северна Америка се реализира значително увеличение на приходите в няколко сектора: здравеопазване, финансови информационни агенции, публичен сектор, медии и културното наследство. През 2015 г. Онтотекст очаква увеличаване на приходите с над 100%.

„Онтотекст удвои своите усилия в САЩ през 2014 година и продължава да расте и през настоящата година – каза Тони Агреста, управляващ директор на Онтотекст за САЩ. – Ние увеличихме инвестициите си в продажби, маркетинг, партньорства и развитие на технологичните ни решения като нашите клиенти и възможностите за бизнес се увеличиха драстично. Очевидно е, че северноамериканският пазар преоткрива нашите доказани семантични технологии.“

Прочетете още: The Financial Times със семантична технология от Онтотекст

Компанията, която е част от Сирма Груп, предлага набор от семантични технологии, в това число базата данни GraphDB, които могат да бъдат интегрирани в приложения за извличане на информация от текстови масиви. Един от проектите, които внедряват технологиите на Онтотекст в САЩ, е реализиран от Сирма ИТТ и създава софтуерна система за Националната галерия на САЩ. Става дума за система за документиране, съвместна  работа  и управление на процесите по реставрация на произведения на изкуството, която носи името Conservation Space. Друг знаков клиент на Онтотекст е издателска къща John Wiley & Sons, която използва GraphDB за управление на научни публикации.

„Наблюдаваме положително развитие на пазара. Ръстът на обема на неструктурираните данни и напредъка в семантичните технологии  водят до все по-широко използване на последните. Днес водещите компании разбират, че огромни обеми от структурирани и неструктурирани данни могат да бъдат семантично индексирани за подобрено откриване, анализ и преизползване. “, добави още Агреста.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас