Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
17 апр
2015
 
 

Смартфоните Galaxy S6 са създадени за корпоративна употреба

Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge на Samsung са популярни и защитени, добра алтернатива за бизнес хората, които иначе биха се ориентирали към iPhone.

5748 прочитания

Производителите на смартфони се насочват към корпоративния пазар, отключвайки мощта на редица приложения за продуктивност и управление на трети страни.

В духа на тази тенденция Samsung направи голяма крачка – на Световния мобилен конгрес в Барселона през март т.г. компанията обяви, че ще внедри софтуер от доставчици като Google, BlackBerry, Oracle, Citrix и Microsoft в своите стилни нови устройства Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge.

Office в Galaxy

Прочетете още: Samsung Galaxy S6 и S6 edge се появяват у нас на 14 април

Пакетът Office 365 на Microsoft ще бъде наличен в двата смартфона, като ще се ползва зад решението Knox на Samsung за сигурност и управление. Този ход е като ехо от решението на Microsoft да предложи Office за iPad и други устройства и разкрива фокусирането на компанията да разшири екосистемата за своя най-успешен продуктивен софтуер.

И двата нови телефона на Samsung са с 5,1-инчови дисплеи и от 14 април са достъпни на българския пазар.

И двата телефона изоставиха получилия сериозни критики пластмасов корпус на миналогодишния Galaxy S5 (който въпреки този недостатък е вторият най-добре продаван телефон през 2014 г. след iPhone 5S).

Подобно на iPhone, потребителите трудно биха устояли на елегантен смартфон от премиум клас – особено във варианта Edge. Телефоните, които работят с Android 5.0 Lollipop, вероятно ще е атрактивен за корпоративните крайни потребители подобно на iPhone 6 и на HTC One M9, също представен на MWC 2015.

Междувременно ИТ мениджърите продължават да са притиснати между желанието си да направят крайните потребители щастливи и продуктивни, и необходимостта от управление на данните и от гарантиране сигурността на приложенията в телефоните, използвани и за работа, и за лични задачи. Samsung твърди, че най-новите й устройства ще бъдат популярни сред ИТ мениджъри, които трябва да изработят политики за потреблението и да разгърнат решения за управление на мобилни устройства и софтуер за управление на мобилни приложения.

Добър външен вид

Дизайнът на телефона има голямо значение за бизнес клиентите, точно както и за обикновените потребители, смята Андрю Ко, вицепрезидент на екипа за корпоративния бизнес в Samsung. „ИТ мениджърите искат сигурност за защита на корпоративните активи, но освен това трябва да се запитат дали това е устройството, което потребителите биха желали да носят.“

Инйонг Рии, шеф на бизнес отдела Knox на Samsung, отбелязва, че най-новият софтуер Knox 2.4 ще работи и в двата нови апарата на Samsung. И докато много наблюдатели все още се питат дали има добавена стойност в Knox, анализаторите от Gartner наскоро я поставиха в топ списъка на продукти за контрола на сигурността. Gartner отличи Knox като „много силна“ в 11 от 16 категории за контрол на сигурността, включително автентификация, криптиране, обновяване на приложения, съхраняване на защитения ключ, мониторинг и контрол на приложения, защитен отдалечен достъп и защитна стена на устройството.

Рий каза, че Knox предлага много добра защита и посочи списък с функции за продуктивност, фокусирани върху работещите, която е налична в новите телефони. Те включват вградено безжично зареждане на батериите Qi, които издържат 20 часа при стандартна употреба, както и възможност за зареждане на половината капацитет на батерията само за 10 минути, когато телефонът в свързан към обикновен електрически контакт. Gorilla Glass 4 за повишаване на устойчивостта на стъклените панели отпред и отзад и бърз 64-битов процесор допълват функционалността, подходяща за корпоративните клиенти.

Рий добави, че Knox поддържа водещи софтуерни продукти за управление и защита на компании като AirWatch, BlackBerry, CA, MobileIron, SAP, Oracle, Juniper, Cisco, Citrix и Centrify.

Готов за бизнес употреба

Ползвайки този термин за телефоните Galaxy S6 и S6 Edge, Рий смята, че те „ще работят с вече съществуващата опорна инфраструктура“.

И двата апарата на Samsung се доставят с предварително инсталирани OneDrive, OneNote и Skype, а предприятията, ползващи Knox, ще могат да получат два пъти повече облачно пространство за съхранение в OneDrive в сравнение с индивидуалните потребители. В резултат Knox потребителите получават 100GB безплатно за една година.

Samsung защитава липсата на слотове за допълнителни карти памет microSD, твърдейки, че те не са нужни при наличието на толкова много опции за облачно съхранение, което би опростило корпоративната сигурност чрез премахване на риска от загуба или кражба на корпоративни данни. Въпреки че батериите не могат да се вадят (за първи път в смартфони от серията Galaxy), безжичното и бързото презареждане оправдават тази промяна. iPhone никога не е предлагал слот за карта памет или заменяема батерия, а Samsung каза, че подобренията в областта на облачното съхранение и батериите най-сетне са направил промяната възможна.

И в двата телефона Samsung в вградила функции Android for Work заедно с Knox и продуктите на BlackBerry WorkLife и SecuSuite за хардуерно базирано криптиране от край до край. Това не само позволява на потребителите да пазят на отделни места служебните и личните си данни, което им позволява и да получават отделни фактури за служебната и лична употреба.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас