Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
17 апр
2015
 
 

Предстои кръгла маса посветена на единния цифров пазар в ЕС

Събитието се организира от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и евродепутата Ева Паунова. Кръглата маса се провежда в рамките на проекта Watify, чиито изпълнител за България е БАИТ.

4408 прочитания

Кръгла маса на тема "Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество" ще се проведе на 20 април, 2015 г. (понеделник) от 16.00 ч. в зала "Средец" на "София хотел Балкан" (бившия "Шератон"). Събитието се организира от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и евродепутата Ева Паунова. Кръглата маса се провежда в рамките на проекта Watify, чиито изпълнител за България е БАИТ.

Темата е изключително актуална за Европейския съюз, който върви към единен цифров пазар. Това налага страните-членки да създадат свой единен цифров пазар, който да включва следните елементи – електронна свързаност на бизнеса и гражданите във всяка точка на страната, електронни услуги за бизнеса и гражданите, дигитална трансформация на икономиката, дигитално предприемачество, образование - съобразено с новите умения, необходими за дигиталния пазар, иновации и защита на информацията.

Специално участие в дискусията ще вземе заместник председателят на ЕК и комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип, който ще направи 20-минутно експозе на тема „Доверие, услуги, прозрачност – е-правителството като ключов елемент на европейския единен цифров пазар“. В първия панел участие ще вземат също и вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и генералният директор на европейската IT асоциация Digital Europe Джон Хигинс. Вторият панел на събитието ще бъде посветен на насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.

Прочетете още: Watify помага на дигиталните предприемачи да реализират идеи

Към всички участници ще могат да бъдат задавани въпроси в рамките на дискусията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас