“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  омуникации
09 апр
2015
 
 

јмерикански€т университет с нова »“ инфраструктура

8015 прочитани€

Ћъчезар ‘илчев

— нова »“ инфраструктура вече разполага јмерикански€ университет в Ѕългари€ (ј”Ѕ), намиращ се в Ѕлагоевград. “€ е съобразена с последните тендеции в комуникациите и навлизането на мобилни устройства и все по-широкото разпространение на HD видео.

»нфраструктурата е изградена с използване на решени€ на ’юлет-ѕакард (Hewlett-Packard – HP) като интегратор е българската компани€ ѕарафлоу  омуникейшънс (Paraflow Communications). Ќа нейна база учебното заведение ще може да предлага различни форми на интерактивно обучение. ÷ената на новата инсталаци€ не бе спомената.

ѕрочетете още: ѕроект на ЌЅ” подпомага пазарната реализаци€ на »“ студенти

 евин јспергрен

÷€лостното реализиране на проекта, включа€ предварителното планиране, е отнело около година и половина, об€сни Ћъчезар ‘илчев, директор “ омпютри и комуникации” в ј”Ѕ. Ќовата платформа представл€ва четири опорни комутатора на HP, разположени в две от сградите на унивеситета. ‘изическите устройства се разпознават от системата като едно ц€ло. “€ е изградена така, че дори при отпадане на един тези основни възли, поради авари€ или за сервизиране, ц€лата инфрструктура ще продължи да работи със същата пропусквателна способност. ќсновните комутатори в €дрото, както и останалите, към които са свързани клиентски устройства, разполагат с дублирани оптични 10 Gbps връзки.

»раван ’ира

ѕо думите на ‘илчев новата платформа се очаква да задоволу нуждите на учебното заведение за следващи 5 до 7 г. ќт там планират изграждане още на следващо поколение сървърна ферма, за постигане на по-гол€ма изчислителна мощност, и за съхран€ване на много повече информаци€. —поред него сегашната инсталаци€ е разчетена за трансфер на Full HD видео.

“¬ажността на този проект за ј”Ѕ бе огромен”, сподели  евин јспегрен, президент на учебното заведение. ѕо негови думи преди това неговата инфраструктура, както и тази в много други университети и дори част от индустри€та, не са били готови за нови€ тип натоварване, идващо от вс€какъв тип преносими устройства и очаквани€та на новото поколение студенти, разполагащи със смартфони от ранна възраст.

Ќиколай јврамов

“«а образователните институции е важно да разполагат с модерни технологии, за да създават максимални ползи за своите студенти – об€сни »раван ’ира, генерален дикретор на HP Ѕългари€. – „рез внедр€ването на тази платформа възможностите за обмен на и качествено учебно съдържание са неограничени.

““ехнологиите днес са водещ фактор за успех не само в бизнеса, но и в образованието – каза Ќиколай јврамов, управител на ѕарафлоу  омуникейшънс. – ƒопреди години гол€ма част от судентството премианваше сред лавиците на библиотеките, докато сега технологиите позвол€ват по-гъвкав достъп и сподел€не на информаци€ в реално време, с което улесн€ват и прав€т по ефективен учебни€ процес. –адваме се, че резлизирахме този проект в ј”Ѕ и см€там, че по този начин модернизираме висшето образование в страната.”

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас