Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Първи стъпки и финансиране
02 апр
2015
 
 

Bayer HealthCare набира новаторски дигитални стартъп проекти

Крайният срок за кандидатстване по програмата за иновативни идеи Grants4Apps Accelerator е 31 май.

4875 прочитания

От началото на април програмата за иновативни идеи на Bayer HealthCare („Байер ХелтКеър“), Grants4Apps (G4A) Accelerator започна да набира ИТ и технологични проекти в сферата на здравеопазването и грижата за здравето. Участие в него могат да вземат стартиращи компании от цял свят, чиито софтуерни услуги, технологии и приложения имат потенциала да създадат стойност за лекари и пациенти. Идейните проекти могат да се подават до 31 май 2015 г.

Първото издание на програмата Grants4Apps (G4A) Accelerator се проведе през 2014 г. Сред многобройните получени кандидатури бяха избрани пет финалисти – дигитални стартъпи от Дания, Великобритания, Германия, Белгия и Португалия. Петте стартиращи компании получиха безплатно офис пространство в централата на „Байер Фармацевтични продукти“ в Берлин и прекараха там около 100 дни. Представители на старши мениджмънта на Bayer HealthCare предоставиха на финалистите коучинг, като компанията им предостави и финансова подкрепа в размер на 50 000 евро за стартираща компания.

Участниците и финалистите в първото издание на програмата Grants4Apps (G4A) Accelerator

Прочетете още: Ефективната ИТ стратегия на Байер България – резултат от активна комуникация между ИТ отдела и потребителите

Участниците и финалистите от първото издание на програмата Grants4Apps (G4A) Accelerator

„Търсим здравни технологии и ИТ решения, които могат да свържат и да предоставят възможности на пациенти и лекари - мобилни приложения, услуги, преносни устройства, медицински устройства, софтуер, хардуер, заяви ръководителят на проекта д-р Хесус дел Вале от Bayer HealthCare - За креативността не съществуват ограничения. Grants4Apps Accelarator-ът създава идеалната среда за подкрепа на дигиталните иновации в здравеопазването и е чудесен пример за нашата ангажираност по отношение на отворените иновации“.

Приветстват се всякакви интегрирани технологии от следващо поколение, които подкрепят проследяването, диагностиката, контрола на лечението или превенцията на заболяванията.

Формулярите за кандидатстване за стартиращи компании са достъпни на уебсайта на Grants4Apps. През юни експертно жури ще избере петте компании победители, които ще бъдат поканени да прекарат три месеца и половина (от август до декември 2015 г.) в Accelerator-a на територията на централата на „Байер Фармацевтични продукти“ в Берлин. Освен финансиране за развиване на бизнеса си, на избраните финалисти ще бъде предложено споделено работно пространство, менторство, както и експертни съвети в областта на бизнес развитието, пазарните проучвания, финансовото планиране и търсенето на инвеститори. Целта на стартиращите компании в програмата е да доразвият своя продукт и бизнес модел, така че да могат да получат финансиране от други източници след приключване на програмата.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас