“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Startup новини
27 мар
2015
 
 

Ќад 240 младежи кандидатстваха в јкадеми€ »новаци€ в действие

«апочват работилниците за иновации, част от социално-отговорни€ проект на Д—олвей —одиУ Aкадеми€ Д»новаци€ в действиеФ.

4619 прочитани€

Ќад 240 кандидати от ц€ла Ѕългари€ и чужбина събра јкадеми€ „»новаци€ в действие”. ћладите хора имат желани да развиват идеи и проекти по основните теми на академи€та: устойчиво развитие на средата около нас; здравословен живот и безопасност; технологични иновации за устойчиво развитие. Ќа 30 март започва втори€т етап от социално-отговорни€ проект на „—олвей —оди“ јƒ, където в рамките на месец в —офи€ и ¬арна ще се проведат работилници за иновативни проекти, съобщиха на 27 март организаторите на инициативата.

јкадеми€та е отворена за всички студенти или завършили висше образование през последните пет години, които имат интерес към областта на практическите иновации.

¬торото издание на академи€та се радва на 50% по-висок интерес от пилотната част на инициативата през 2012-2013 г.

ѕрочетете още: «апочна второто издание на јкадеми€ »новаци€ в действие

¬торото издание на академи€та се радва на 50% по-висок интерес от пилотната част на инициативата през 2012-2013 г. —пециално заради повишени€ интерес и големи€ брой кандидати с добри резултати на теста, организаторите съобщиха, че увеличават бройката на допуснатите участниците и откриват по 10 допълнителни места за работилниците в —офи€ и ¬арна. Ќай-много студенти, записали се за участие в академи€ „»новаци€ в действие” са от Ќов български университет, —” „ лимент ќхридски”, ”Ќ——, »” – ¬арна, ё«” и ¬“”. »нтерес е про€вен и от студенти в чуждестранни университети от јвстри€, √ърци€, »тали€, ’оланди€ и Ўвеци€.

„÷ели€т екип на „—олвей —оди” е щастлив да види ентусиазма и проактивността в младежите, които имат желание да останат тук и да промен€т средата, в ко€то живеем. Ѕлагодарение на работилниците този стремеж към развитие ще бъде утвърден и младите иноватори ще се научат как да бъдат предприемачи”, коментира големи€ брой желаещи да участват в работилниците —пирос Ќомикос, изпълнителен директор на „—олвей —оди” јƒ.

ѕо 35 души в —офи€ и ¬арна ще участват в работните сесии по иновации, а младежите извън тези градове ще имат възможност да развиват проектите си въз основа на онлайн материали от сесиите. –аботилниците дават възможност на участниците да получат знани€ и умени€ за устойчиви иновации, както и да повишат мотиваци€та и увереността си за реализаци€та на проектите. ѕо време на обучението лекторите ще предложат на участниците различни техники за генериране, оценка и рафиниране на идеите, анализ и оценка на потенциала за пазарна реализаци€, изграждане на устойчив бизнес модел чрез моделиране на пазарни€ подход, ключовите ресурси и дейности, необходими за реализаци€та на проекта.

ѕобедителите с най-добрите проекти ще бъдат об€вени в кра€ на месец май 2015 г. “е ще спечел€т награди, свързани с обучение по иновации и предприемачество. ѕървата награда е пълна стипенди€ за л€тна програма в Solvay University в Ѕрюксел, втора награда: пълна стипенди€ за магистратура „»новации, предприемачество и финанси” във ¬”«‘, и трета награда: работилница от портфолиото на The Business Institute. “ази година отличените в јкадеми€ “»новаци€ в действие” ще получат и менторство за период от шест месеца. ћентор на участника с първа награда ще бъде г-н Ќомикос, мениджър за 2014 г.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас