Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
16 мар
2015
 
 

SAP и Atos демонстрираха бъдещето на автоматите за продажби

SAP, Atos и Canopy представиха ново поколение интелигентни вендинг машини на Световния мобилен конгрес 2015 - Smart Vending.

16151 прочитания

SAP, Atos и Canopy представиха ново поколение интелигентни вендинг машини на Световния мобилен конгрес 2015. Smart Vending, базирано на платформата SAP HANA, предоставя на потребителите нов тип изживявания при покупка от вендинг автомати, а доставчиците на продукти за машината получават видимост в реално време до всички машини и всяка машина поотделно.

Съчетавайки Canopy Enterprise Mobility, опита на Atos в сферата на Интернет на нещата (Internet of Things), продуктовото портфолио и ноу-хау на SAP, решението оптимизира и персонализира предложенията в съответствие с очакванията на всеки потребител. То дава възможност и за разработка на специални премиум програми за дадени целеви групи, за разгръщане на мобилни платежни решения и за видимост в реално време на всяка отделна машина, като по този начин доставчиците управляват наличностите от продукти по-ефективно, подобрявайки логистиката си.

Всички вендинг машини са свързани към облака, а приложенията, работещи в тях, са предоставени от SAP, обяснява Ник Форде от SAP. - Целта е потребителят да взаимодейства с машината по възможно най-удобния за него начин. Чрез сканиране на бар код или чрез NFC съвместим смартфон потребителят първо създава акаунт за системата, така че да работи с вендинг машината. „Регистрирайки се чрез NFC пропуска си, се идентифицирам за коя да е вендинг машина и тя ми показва какви стоки има в нея. Тъй като от моя профил, достъпен през облака, тя познава моите предпочитания, ми препоръчва кои от любимите ми продукти са налични за този ден. С докосване избирате любимия си продукт, той се показва в 3D с всички подробности и характеристики, например дали съдържа съставки, към които сте алергичен, добавя Форде. - Машината може да се използва и за да направите подарък или да получите подарък от някой, който също е регистриран в облачната система. Освен това компанията, която управлява вендинг машините, може да организира томбола или бонуси, които да получавате при регулярни покупки.“

Прочетете още: SAP и Jasper разработва заедно решения за интернет на нещата

Идентифициране с NFC пропуск във вендинг машината на SAP, Atos и Canopy

Покупка на Kit Kat през Smart Vending, която можете да получите
и като подарък от приятел, регистриран в облачната мрежа на SAP

Поддръжката на самите машини също е улеснена. Ако поради някаква повреда температурата в автомата се повиши, това може да повреди наличните продукти. Техникът по поддръжката получава известие в реално време на своя смартфон за повредата, както и информация какви резервни части и инструменти ще са му нужни за ремонта.

Платформата за решението е SAP Mobile базирана на SAP HANA, разчита на in-memory база данни , която е много по-бърза, а всичко това се управлява чрез облачни услуги от Canopy. Canopy е съвместна компания за облачни услуги, създадена от Atos, EMC и VMware през 2014 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас