Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
16 мар
2015
 
 

SAP и Atos демонстрираха бъдещето на автоматите за продажби

SAP, Atos и Canopy представиха ново поколение интелигентни вендинг машини на Световния мобилен конгрес 2015 - Smart Vending.

13660 прочитания, 13 коментара

SAP, Atos и Canopy представиха ново поколение интелигентни вендинг машини на Световния мобилен конгрес 2015. Smart Vending, базирано на платформата SAP HANA, предоставя на потребителите нов тип изживявания при покупка от вендинг автомати, а доставчиците на продукти за машината получават видимост в реално време до всички машини и всяка машина поотделно.

Съчетавайки Canopy Enterprise Mobility, опита на Atos в сферата на Интернет на нещата (Internet of Things), продуктовото портфолио и ноу-хау на SAP, решението оптимизира и персонализира предложенията в съответствие с очакванията на всеки потребител. То дава възможност и за разработка на специални премиум програми за дадени целеви групи, за разгръщане на мобилни платежни решения и за видимост в реално време на всяка отделна машина, като по този начин доставчиците управляват наличностите от продукти по-ефективно, подобрявайки логистиката си.

Всички вендинг машини са свързани към облака, а приложенията, работещи в тях, са предоставени от SAP, обяснява Ник Форде от SAP. - Целта е потребителят да взаимодейства с машината по възможно най-удобния за него начин. Чрез сканиране на бар код или чрез NFC съвместим смартфон потребителят първо създава акаунт за системата, така че да работи с вендинг машината. „Регистрирайки се чрез NFC пропуска си, се идентифицирам за коя да е вендинг машина и тя ми показва какви стоки има в нея. Тъй като от моя профил, достъпен през облака, тя познава моите предпочитания, ми препоръчва кои от любимите ми продукти са налични за този ден. С докосване избирате любимия си продукт, той се показва в 3D с всички подробности и характеристики, например дали съдържа съставки, към които сте алергичен, добавя Форде. - Машината може да се използва и за да направите подарък или да получите подарък от някой, който също е регистриран в облачната система. Освен това компанията, която управлява вендинг машините, може да организира томбола или бонуси, които да получавате при регулярни покупки.“

Прочетете още: SAP и Jasper разработва заедно решения за интернет на нещата

Идентифициране с NFC пропуск във вендинг машината на SAP, Atos и Canopy

Покупка на Kit Kat през Smart Vending, която можете да получите
и като подарък от приятел, регистриран в облачната мрежа на SAP

Поддръжката на самите машини също е улеснена. Ако поради някаква повреда температурата в автомата се повиши, това може да повреди наличните продукти. Техникът по поддръжката получава известие в реално време на своя смартфон за повредата, както и информация какви резервни части и инструменти ще са му нужни за ремонта.

Платформата за решението е SAP Mobile базирана на SAP HANA, разчита на in-memory база данни , която е много по-бърза, а всичко това се управлява чрез облачни услуги от Canopy. Canopy е съвместна компания за облачни услуги, създадена от Atos, EMC и VMware през 2014 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас