Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
10 мар
2015
 
 

Чиповете Skylake на Intel ще се появят в таблети и сървъри

Шефът на Intel Браян Крзанич каза, че партньорите, особено PC производителите вече се ориентират към Skylake

15418 прочитания

Intel разкри повече подробности за своя чип от следващо поколение, познат под кодовото име Skylake, като спомена, че той ще се ползва в широк кръг от устройства, включително таблети, компютри и сървъри

Intel провъзгласи Skylake за най-важната си микропроцесорна архитектура за това десетилетие, а сега обяви, че тя ще се ползва за масовите PC процесори Core i3, i5 и i7, както и в сървърните чипове Xeon.

Първият базиран на Skylake чип се очаква да е Core M, създаден за работа в Windows и Android таблети и хибридни устройства.

Прочетете още: Ericsson разработва цялостно облачно портфолио

Първият базиран на Skylake чип се очаква да е Core M, създаден за работа в Windows и Android таблети и хибридни устройства.

Първите компютри с Skylake са планирани за втората половина на тази година. Dell например каза, че ще пусне Skylake лаптопи до края на годината. Чиповете на Intel се ползват от повечето PC производители.

Intel очаква новите чипове да донесат големи подобрения на графичната производителност, по-дълъг живот на батерията и по-добра работа на процесорите. Skylake ще позволи на потребителите безжично да зареждат лаптопи, да се свързват с монитори и да пращат данни към периферни устройства.

„Поглеждайки колко богати възможности може да предостави Skylake още на ниво Core M до мощните i7 и Xeon, смятам, че това ще е един фантастичен продукт“, обясни Браян Крзанич на Мобилния конгрес. – Засега Intel е потвърдила само, че Skylake ще се ползва в чиповете Core M.

Intel побърза с пускането на Skylake и спусна завесите пред проблемната архитектура Broadwell, която закъсня заради производствени проблеми и стигна до масовите компютри едва преди два месеца. Intel обикновено обновява чипове си на годишна база, но се очаква Broadwell да има по-къс живот, тъй като Skylake вече „наднича зад ъгъла“. Много PC производители като Dell и HP не вкараха чипове Broadwell в някои от новите си лаптопи, изчаквайки появата на Skylake.

Intel иска да премине бързо към Skylake и заради търсенето от страна на нейните потребители, основно производители на компютри и устройства.

Skylake е надградена микроархитектура и ще бъде правена с помощта на 14-нанометров процес. PC-та със Skylake ще могат да работят с операционни системи Windows, Chrome и Android.

Intel ще даде повече подробности за чиповете Skylake на търговското изложение Computex в Тайпе, което се провежда през юни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас