Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
09 мар
2015
 
 

Telenor технологизира девет кабинета в 19-то СОУ в София

5589 прочитания

„Теленор“ (Telenor) дари 107 000 лева за модерно технологично оборудване на „Центъра за лидери“ в 19-то СОУ „Елин Пелин“, София. Това беше обявено от главния изпълнителен директор на компанията Стайн-Ерик Велан на специална церемония с участието на кмета на град София Йорданка Фандъкова и директора на 19-то СОУ Детелина Арнаудова на 9 март.

„Центърът за лидери“ обхваща цял етаж от училищната сграда и включва девет кабинета - по предприемачество, английски, немски и норвежки език, информационни технологии, математика и география, както и библиотека. Благодарение на дарените от „Теленор“ средства, помещенията са оборудвани с интерактивни дъски, мултимедия, лаптопи и ултракомпактни компютри с ниско потребление на електроенергия. Сред иновативните нововъведения са и мобилните „кликър“ устройства, с които учениците отговарят на въпроси, свързани с преподавания материал, а отговорите им се събират от специален софтуер и се визуализират на екрана на учителя.


Кметът на град София Йорданка Фандъкова
и главния изпълнителен директор на Telenor Стайн-Ерик Велан

Прочетете още: Globul ще избере седем нови стипендианти тази година

Кметът на град София Йорданка Фандъкова и главния изпълнителен директор на Telenor Стайн-Ерик Велан

„В „Теленор“ подкрепяме модерния подход към образованието и вярваме, че всяко българско дете трябва да има достъп до съвременни технологии и учебна среда, която развива пълния му потенциал. Точно такава среда е изградена в 19-то СОУ, и затова решихме да осигурим средства за оборудването на този център. Твърдо вярвам, че днес ние инвестираме в създаването на бъдещите лидери на България”, каза Велан.

„Моделът на съвременното и модерно училище, който виждаме в 19-то СОУ, е резултат от съвместните усилия на институциите, родителите, учителите и бизнеса. Благодаря за подкрепата на „Теленор“, за да се случи този проект“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Дарението е част от дългосрочна програма на „Теленор“ за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. Компанията провежда ежегодна информационна кампания, посветена на безопасността на децата в онлайн пространството. От телеком оператора припомнят още, че „Теленор“ е първият телеком в България, който е въвел филтър за блокиране на материали в интернет, съдържащи злоупотреба с деца. Компанията ще продължи да развива своята дългосрочна програма, като финансира проект за модернизация на учебната среда чрез конкурс, в който могат да се включат училища от цялата страна.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас