Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
09 мар
2015
 
 

СуперХостинг.БГ: Солиден ръст при интереса към онлайн магазини

По данни на доставчика на хостинг услуги, над 65% от всички негови клиенти към момента използват за сайтовете си готови CMS платформи.

3305 прочитания

С 25% са се увеличили българите, пазаруващи в интернет през 2014 спрямо 2013 г. Междувременно инсталациите на платформи за електронна търговия в България през последните шест месеца са се увеличили с близо 50 процента, в сравнение с предходния период. Това сочат резултатите от проучване на СуперХостинг.БГ.

Очаква се интересът към интернет пазаруването да се запази и през 2015 и 2016 г. Според компанията сходта тенденция се наблюдава и в Европейския съюз, като през 2014 г. 47% от потребителите с достъп до интернет в него са пазарували онлайн, а прогнозите са приходите от електронна търговия в Европа да достигнат до 4,4% от БВП към 2016 година. Броят на работните места на Стария континент, обвързани директно или индиректно с този технологичен бранш, е достигнал 2 млн. души.

По данни на доставчика на хостинг услуги над 65% от всички негови клиенти към момента използват за сайтовете си готови CMS (Content Management System) платформи, като близо 22% от тях развиват онлайн магазини. Най-използваните платформи за електронна търговия у нас са OpenCart с 6.43%, WordPress WooCommerce с 3.11% и Joomla Virtuemart с 2.87 процента.

Прочетете още: С 8% годишно расте хостинг пазарът в България

„Възможността да търсим всевъзможни продукти и услуги онлайн, да сравняваме цените от различни магазини моментално, да споделяме своя избор и да търсим в реално време мнения и оценки на други клиенти за избрания от нас продукт или търговец – всичко това изправя търговията на дребно пред може би най-значимата промяна през последните десетилетия“, споделя Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ. Според него налагането на софтуерни системи, като споменатите, е направило самото създаване на магазин по-лесно от техническа гледна точка и поставя акцента върху предлаганите продукти, маркетинговите усилия и качеството на обслужването.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас