Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Наука и техника
06 мар
2015
 
 

Умна четка и приложение на Oral B подобряват устната хигиена

Чрез приложение в смартфона потребителят получава съвети от зъболекаря за персонална гриза за зъбите си.

10451 прочитания

Владимир Владков, Барселона

Първата в света умна електрическа четка за зъби, свързана през Bluetooth към мобилно приложение в смартфона ви, демонстрира Oral B в специализираната зона GSMA Innovation City в трета зала на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Връзката на умната четка за зъби към приложението Oral-B дава обратна връзка в реално време на начина, по който си мием зъбите. С негова помощ потребителят разбира дали натиска твърде силно, дали ги мие достатъчно дълго, както и дали навиците му за миене на зъбите се подобряват с времето, обясняват от производителя. „С помощта на клинично доказаната технология 3D Cleaning Action четката трепти, върти се и пулсира, така че да премахне много повече плака от стандартната ръчна четка за зъби“, добавят от компанията.

Прочетете още: Procter & Gamble показа четка за зъби с Bluetooth

Презареждаемата четка работи в 5 режима – дневно почистване, грижа за венците, чувствителни зъби, избелване и дълбоко почистване. Вградените сензори усещат, когато търкате твърде силно и изпращат предупредителен сигнал.

„Основната цел на връзката със смартфона е хората да подобрят техниките си за миене на зъбите. Приложението например стартира 2-минутен таймер, препоръчан от зъболекаря. Освен това можете да търкате с точния натиск, докато с ръчната четка не винаги усещате, че натискате твърде силно. Сензорът в четката автоматично превключва в режим „чувствителни зъби, добавя представителката на Oral B. - След всяко измиване на зъбите приложението записва текущата сесия и след това можете да сравните дали има подобрение на хигиенните ви навици с времето.“ Проучванията на компанията показват, че употребата на приложението Oral B удължава средното време на миене на зъбите до 2 минути и 24 секунди, а според данните на Британската фондация за зъбна хигиена за повечето хора тази процедура е под 60 секунди.

„Докладите от хигиенните сесии потребителят може да изпраща на своя зъболекар. Още по-важна функция е Професионалното ръководство, което трябва да ползвате заедно със зъболекаря си. Само той знае здравословното състояние на зъбите ви, къде имате импланти, пломби и т.н., обяснява представителката на Oral B. - На екрана виждате карта на вашата уста. Приложението ще запомни, че дадена област трябва да се третира точно определено време с даден режим на четката, указан от зъболекаря.“

Освен това ако трябва да провеждате специфични процедури например за избелване на зъбите, се стартира двуседмична програма с фокус върху определени зони, като се препоръчва и подходящият накрайник. „Той има функция за полиране, така че зъбите ви да заблестят“, добавя тя.

Приложението задържа вниманието на потребителя и го мотивира да се мие по-дълго, като по време на процедурата му изпраща новини, прогноза за времето. Умната четка от серия 5000 вече се продава, а самото приложение ще бъде достъпно от юни през магазините Google Play и Apple Play.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас