Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
06 мар
2015
 
 

Сноудън е готов да се върне в САЩ за справедлив процес

Засега единственото, което му обещава главния прокурор на САЩ, Ерик Холдър, е да не иска смъртно наказание.

3340 прочитания

Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност (National Security Agency, NSA) на САЩ Едуард Сноудън, който предаде на преста документи за дейностите на структурата за прихващане на данни в интернет и други програми за масово наблюдение заяви, че би искал да се върне в родината си. По думите му обаче това може да стане смо ако обвиненията срещу него бъдат разгледани в справедлив процес.

Едуард Сноудън

За съжаление, според него, към настоящия момент никой не му предлага справедливост. Сноудън отговаря на журналистически въпроси по време на телемост, организиран от канадската телевизия CBC, организацията организацией Canadian Journalists for Free Expression (Канадски журналисти за свобода на словото) и университета Райерсон в Торонто.

Прочетете още: Сноудън поиска удължаване на убежището в Русия

Условията за завръшане на Сноудън в САШ се обсъждат от юристи от Русия и Германия, обяви адвокатът му Анатолий Кучерна. Засега единственото обещание, което е било получено от главния прокурор на САЩ, Ерик Холдър, е да не се иска смъртно наказание.

В момента, по думите на Кучерна, Сноудън продължава да работи в Москва в сферата на ИТ, като също така консултира някои американкси компании.

В САЩ срещу него са повдигнати обвинения в шпионаж и кражба на държавна собственост.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас