Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
04 мар
2015
 
 

Cash Credit и Smart с мобилни финансови услуги във Филипините

Компаниите ще пуснат на пазара мобилно-базирани микрофинансови услуги през първата половина на 2015 г.

5605 прочитания

Дигиталнoто поделение на филипинския мобилен оператор Smart Communications - Voyager Innovation, обяви стратегическото си партньорство с базираната в София технологична финансова компания Cash Credit („Keш Кредит“). В съвместна работа и партньорство, компаниите ще пуснат на пазара мобилно-базирани микрофинансови услуги през първата половина на 2015 г. Новината беше оповестена на 4 март на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Cash Credit ще използва иновативен метод за анализ на голям обем от данни на мобилния оператор, станал наскоро популярен като Big Data анализ, за да предложи технологични финансови услуги на повече от 75 милиона абоната на Smart.

Офиси Кеш Кредит и офиси Handy в България.

Прочетете още: Облакът увеличава бързодействието и гарантира гъвкавост на бизнеса на Кеш Кредит

„Уникалната експертиза на Cash Credit в обработката, анализа и използването на данни в оценката при предоставянето на кредитни продукти ще допринесе значително за по-лесния достъп и използването на финансови услуги през мобилния оператор, сред преобладаващата част от филипинското население, която няма никакъв или има ограничен достъп до традиционните банкови услуги. За масовото налагане на тази услуга на пазара ще допринесе и широкото разпространение на мобилни телефони в страната, което надхвърля 100%“, коментира Орландо Веа, президент и главен изпълнителен директор на Voyager Innovation.

Съгласно споразумението, Cash Credit ще използва опита си в отпускането на кредити за физически лица и малки фирми в партньорство с големи мобилни оператори по света. Собствено разработеният модел за оценка на кредитоспособността на абонатите включва обобщаването на поведенчески модели, анализ на статистически, трафични и социално-демографски данни от мобилния оператор. Този начин на анализ на кредитоспособността на клиентите е оценен от мобилни оператори и инвеститори като уникален за света и много по-точен в сравнение с традиционно използваните от финансови институции модели. Кредитните услуги, които ще бъдат предложени, включват микро потребителски кредити, кредити за закупуването на ваучери към мобилния оператор, кредити за комунални плащания и такива за микро предприемачи. С авангардната си технология Cash Credit ще носи отговорност за цялостното управление на кредитите, включително и на финансовия риск.

„Развълнувани сме от възможността да започнем сътрудничество с водещия телеком оператор във Филипините. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа с Voyager и Smart, като се надяваме да допринесем значително за привличането и задържането на техни клиенти с помощта на нашите технологични кредитни продукти. Най-радостното в случая е, че уникалната технология за оценка на клиентите е изцяло развита в България и е български интелектуален продукт, който успешно налагаме на поредния голям пазар”, сподели Георги Крумов, основател и изпълнителен директор на Cash Credit.

След като през 2013 г. привлече инвестиция в размер на 25 млн. USD за международното си развитие, от инвеститора Delta Partners, водеща консултантска компания и инвеститор в мобилно-дигиталния сектор, Cash Credit подписа няколко споразумения за сътрудничество с водещи мобилни оператори в Африка, Близкия Изток и Европа.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас