Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
01 мар
2015
 
 

Ericsson: Технологични иновации в ерата на Свързаното общество

На Световния мобилен конгрес в Барселона през 2015 Ericsson се фокусира върху 7 области, включително нови средства, помагащи на операторите да стимулират ангажираността на потребителите

4734 прочитания

В навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2015), Ericsson представи 7 нови възможности, които затвърждават позицията на компанията като ключов доставчик на технологии и услуги, трансформиращи бизнеса и обществения живот в ерата на Свързаното общество. „Продължаващият ръст на мобилния трафик изисква нов тип подход, казва Хелена Норман, старши вицепрезидент, главен директор маркетинг и комуникации в Ericsson. - През 2020 г. в света ще има 9,5 милиарда мобилни абонаменти, като дотогава трафикът от смартфоните ще скочи 8 пъти, а 55% от трафика ще бъде генериран от видео“, допълни тя, представяйки новите предложения на компанията.

Обявените новости включват най-модерните системи, софтуер и услуги, които подсилват ролята на Ericsson на динамичен лидер в основния й бизнес сегмент,а в същото време дават силен тласък в нови индустриални сегменти.

7 стратегически новости обяви Ericsson преди Световния мобилен конгрес в Барселона

Прочетете още: Технология на Ericsson подобрява мобилното покритие на закрито

„Силните страни и разнообразието на новите ни предложения на MWC 2015 демонстрират способността ни да подкрепяме онези, които водят до създаването на Свързаното общество, казва Ева Спар, ръководител на отдел „Маркетинг и комуникации“ в Ericsson Business Segment Networks. - Ние поддържаме всички наши потребители – оператори, ТВ компании и доставчици на съдържание, публична администрация, оператори на интелигентни транспортни системи, дружества за комунални услуги и предприятия, които успешно и ефикасно да преобразуват своя цифров бизнес и да се възползват от всички предимства на Свързаното общество.“

Новите предложения на Ericsson на MWC 2015 обединяват иновативно оборудване, софтуер и услуги в уникални комбинации, подкрепени от задълбочената експертиза на Ericsson и глобалния мащаб на операциите на компанията.

По темата „Стимулиране“ Digital Telco Transformation показва как Ericsson може да помогне на операторите да се преобразуват и да преоткрият свой успешен оперативен модел, а Expert Analytics 15.0 не само предвижда доста точно удовлетворението на потребителите, но и предлага дейности, които ще подобрят Net Promoter Scores.

Новостите по темата „Производителност“ са иновативното решение за радиодостъп Ericsson Radio System, маршрутизаторите от серия 6000, холистичната услуга App Experience Optimization, както и софтуерът Networks Software 15B, които ще помогнат на операторите да посрещнат все по-нарастващото търсене и ще предоставят възможно най-доброто цифрово изживяване на своите абонати.

По отношение на темата „Растеж“ Ericsson представи еволюционното решение Media Delivery Network, насочено към цялостната верига за добавена стойност на ТВ и Медии. Седемте предложния, обявени от Ericsson в навечерието на MWC 2015, са:

  1. • Digital Telco Transformation
  2. • Expert Analytics 15.0
  3. • Ericsson Radio System
  4. • Networks Software 15B
  5. • Router 6000 Series
  6. • App Experience Optimization
  7. • Media Delivery Network

Новостите

Софтуерният пакет Expert Analytics 15.0 дава възможност на операторите да предвиждат удовлетворението на потребителите и да успеят да вземат мерки за подобряването му.

Другият нов софтуер Digital Telco Transformation им помага да реагират по-бързо, за да отговорят веднага на разнообразните очаквания на потребителите. Този софтуер не само осигурява „вникване“ в същността на мрежовите проблеми, но и съветва операторите как да ползват информацията за вземане на бизнес решения, например кога да бъде започната нова маркетингова кампания и кои потребители трябва да бъдат запазени на всяка цена. То може да помогне на телекомите веднага да се адаптират към нуждите на конкретния потребител, например да му се предложи оферта за ъпгрейд или да му се даде повече пропусквателна способност в момента, в който има нужда от него. Цифровият инструментариум съчетава консултации и системна интеграция с най-всеобхватното в света портфолио от OSS/BSS решения. 

Чрез Ericsson Radio System компанията прави генерална промяна и на начина, по който се изграждат мрежите. Чрез новата модулна архитектура мобилните мрежи могат да бъдат гъвкаво надграждани, за да посрещнат променящите се нужди по пътя към 5G. Системата включва и най-ефективното в енергийно отношение компактно радио и микровълново решение, поддържайки висока производителност с устройство, наполовина по-малко и по-леко. Представена и нова, мощна, енергийно ефективно външна микро клетка, изработена в минималистичен скандинавски дизайн, който допълва всяка градска среда.

Всички backhaul решения са напълно интегрирани в Ericsson Radio System. Предложението е допълнено с IP маршрутизатори и редица нови допълнения към микровълновото портфолио MINI-LINK, включително със 70% по-компактно устройство за вътрешносградно покритие с най-големият капацитет на микровълнов възел, 1 Gbps свързаност на малка клетка с 40% по-малък обем и 8 Gbps решение за обхвата E-band. Освен това новите маршрутизатори Router 6000 series поддържат SDN, а продуктите са с комутационен капацитет от 100 Gbps до 2,1 Tbps.

Софтуерът Ericsson Networks Software 15B предоставя първото в света чисто софтуерно обновление на инсталираната база от LTE бейзбанд хардуер, така че той започва да поддържа едновременно LTE TDD и LTE FDD операции. Софтуерът на Ericsson стимулира еволюцията в радиомрежите, облака и виртуализацията.

Новата версия на софтуера включва и подобрена облачна среда Cloud Execution Environment, както и нови виртуализирани мрежови функции, осигуряващи по-висока скорост и достъпност, включително Ericsson Virtual Router. Новата Ericsson Radio System също ще работи с Networks Software 15B.

Ericsson е водеща и по отношение на облачните услуги и трансформацията на NFV. За да осигури реализацията на визията NFV, компанията участва активно в проекта отворена платформа за NFV (OPNFV). С Networks Software 15B Ericsson подобрява пропускателната способност и достъпността в облачната среда Cloud Execution Environment. Тя е нужна за посрещане на високите изисквания на телеком приложенията към инфраструктурата.

Новият виртуален маршрутизатор Ericsson Virtual Router дава на индустрията първата IP маршрутизираща система от операторски клас, осигуряваща експедитивно пускане на услуги и разгръщане на инфраструктурата, базирани на наистина модулна архитектура. Мащабируемостта и отказоустойчивостта на решението са 20 пъти по-големи от тази на най-близкия конкурент.

Ericsson обединява и опростява мрежовото управление от LTE до Evolved Packet Core (EPC). Автоматизираната поддръжка на до 60 000 LTE клетки скъсява значително времето за разгръщане на LTE мрежа. Бе представен и LTE Psi бе представен, така че да поддържа следващата вълна от разширяване на LTE покритието по ценово ефективен начин. LTE Psi е иновация на Ericsson, предоставяща пълно клетъчно покритие чрез споделяне на едно радио между 3 антени. Това подобрява енергийната ефективност на цялостното покритие на LTE клетката с 40%.

Услугата App Experience Optimization би помогнала на операторите да оптимизират своите мрежи и да посрещнат новите изисквания, създадени от бързо развиващата се екосистема от мобилни приложения, а новата радиосистема премахва проблеми при придобиване на базови станции, предоставяйки 3 пъти по-голяма плътност на капацитета при 50% подобрение на енергийната ефективност.”

Според Хелена Норман, CMO и CCO старши вицепрезидент, пускането на новите продукти е част от петте ключови области, които развива компанията - IP мрежи; облаци; OSS/BSS; телевизия и медии; индустрия и общество. „Тези области са избрани, защото те са свързани с основния ни бизнес, нуждаят се от висок клас професионални софтуерни услуги и имат потенциал за бърз растеж“, казва тя.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас