Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
26 фев
2015
 
 

Проектозакон за е-идентификация – за обсъждане през март

3960 прочитания

Проектът на Закон за електронна идентификация ще бъде публикуван за обществено обсъждане в началото на март 2015 г. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов на 26 февруари на откриването на семинар за споделянето на опит между България и страните от „Вишеградската четворка“ (V4) - Чехия, Унгария, Полша и Словакия, по въпроси на електронното управление. Работната група за подготовка на нормативния акт положи сериозни усилия да създаде един съвременен проект, който е базиран на Европейския регламент от 2014 година, добави заместник-министърът.

Валери Борисов припомни, че преди 2 години Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията успешно реализира пилотен проект за електронна идентификация. „За съжаление резултатите не бяха използвани, до този момент нито една администрация не промени системите си, така че да даде възможност за достъп до нейните данни и услуги с електронна идентификация“, коментира заместник-министър Борисов. По думите му, правителството полага усилия да навакса изоставането, което е натрупано през изминалата година и половина. Електронното управление не е възможно без средство за цифрова идентификация на гражданите и бизнеса, каза още заместник-министърът.

Семинар бе открит от вицепремиера по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова. В рамките на събитието експерти от изпълнителната власт, както и представители на компании от България, Словакия, Полша, Унгария и Чехия представиха опита си в електронното управление.

Прочетете още: V4 организира семинар на тема е-Правителство

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас