Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
17 фев
2015
 
 

Balkan Services внедри BI система в анализатора GemSeek

Стандартизираният формат на данните, подавани от новта система, позволяват повече гъвкавост и сравнимост.

4414 прочитания

С Business Intelligence (BI) система, внедрена от българската консултантска компания Balkan Services, вече работи пазарният анализатор GemSeek. На база на нея се изготвят десетки справки, в две отделни направления за секунди, споделят от двете организации. Потребителите използват софтуерното решение за анализ на данните от над десет държави, сред които Германия, Франция, Русия, Китай, САЩ и други. Справките се извършват по многобройни сечения, с възможност за стигане до всеки детайл на момента.

„Нивото на комплексност при един такъв проект е много високо, тъй като данните за всеки пазар и всяка продуктова категория имат специфики, но изискват финалните изчисления да са направени в стандартизиран формат, за да може да има сравнимост. Това решение спести много време на екипа ни и гарантира абсолютна безпогрешност на изходните данни“ - заяви Петко Тинчев, Управляващ партньор, GemSeek Consulting.

Внедрената Business Intelligence система реализира "тежки и времеемки справки, като с елиминирането на човешката намеса се избягват възможни грешки", споделят още от Balkan Services. Чрез различни видове алгоритми се осигурява гъвкаво представяне на маркетингови показатели.

Прочетете още: Пазарът на консултации - над 21 млн. лв. и 17% ръст

„Маркетинговите проучвания са богата и сложна за анализ област. Точно високите изисквания на задачата, обаче, ни вдъхновиха да разкрием потенциалa на Business Intelligence в нова светлина“ - посочи във връзка с реализацията на проекта Бояна Ликоманова, Ръководител Business Intelligence отдела в Balkan Services.

ЕТИКЕТИ:
GemSeekBalkan ServicesBI
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас