Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 фев
2015
 
 

1 милиард M2M връзки до 2020, според GSMA Intelligence

6 ключови области, които ще съдействат за масовото проникване на междумашинните комуникации.

3649 прочитания

Ако се запази възходящата тенденция, броят на мобилните връзки между машините (M2M) ще достигне 1 милиард през 2020 г., което ще означава ръст от 25 % годишно за периода 2015 до 2020 г., пише в нов доклад на анализаторите от GSMA Intelligence. Увеличението може да достигне и 40 % годишно, ако правителствата и индустрията съгласуват усилията си и преодолеят заедно някои препятствия. При тези условия и оптимална перспектива броят на M2M връзките може да достигне и 2 милиарда в края на прогнозния период.

 

М2М пазарът по региони, според Machina Research.

Прочетете още: Смарт град: синергия на ИКТ, транспорт и енергиен сектор

Авторите на доклада на GSMA Intelligence разпознават 6 ключови въпроса за постигане на оптимален ръст. Първото условие е разпространение на телекомуникационни технологии с малка енергийна консумация и голямо покритие, способни да предават малки количества данни. Второто условие е значителен ръст на пазара на свързани потребителски стоки. Третата позиция е въвеждане в действие на пилотни правителствени политики за M2M. Четвъртото и петото условия предполагат включват бърза поява на глобалните техники за анализ на мегаданни (Big Data) и сигурност на преноса. И накрая, на шесто място,е развитието на жизнеспособни бизнес модели.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас