Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
13 фев
2015
 
 

20 компании отличени, че подкрепят служителите си да даряват

Order Dynamics, SAP LABS България, Мобилтел, Atos IT Solutions and Services, Бианор, Теленор България, и Омегасофт са сред отличените компании.

4748 прочитания

20 компании получиха годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“ за 2014 година на тържествена церемония на 12 февруари в София. Седем от наградените организации са от ИКТ сектора. Отличието се връчва за първи път и е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора.

Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители” се присъжда на компаниите, които развиват програми за регулярно, ежемесечно дарителство и доброволчество на служителите си и утвърждават целогодишното им ангажиране социално значими каузи като корпоративна ценност.

„Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители” за 2014 е отличие не само за компаниите – каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ - Той има за цел да отдаде заслуженото признание за усилията на специалистите по човешки ресурси и вътрешни комуникации в компаниите, които правят дарителството от работното място лесно и ефективно. Това са 46 професионалисти, които стоят зад каузата да ангажираш служителите със сърцето си. Благодарение на техния опит и знание 650 влюбени в кауза дарители са давали ежемесечна подкрепа за над 40 каузи в най-различни области. Дарени са повече от 370 000 лв. и над 6 000 часа доброволен труд.“

Прочетете още: БАУХ раздаде годишните си HR награди

Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители” се връчва в четири категории. Те са определени по ясни, измерими и обективни критерии: процент на дарителите спрямо общия брой служители; финансовото съучастие от компанията; системата за привличане на дарители сред служителите; система за популяризиране на информацията как са използвани дарените средства; ангажирането на служителите с доброволчество.

Отличените с годишния знак „Отговорна компания - отговорни служители”

Отличените с годишния знак Отговорна компания - отговорни служители

Златен знак за 2014 г. бе присъден на Order Dynamics, SAP LABS България и КонтурГлобал.

Сребърен знак бе връчен на Мобилтел, AIMS Human Capital, СИТИ България и Колиърс Интернешънъл.

С бронзов знак бяха отличени: Atos IT Solutions and ServicesБианор Холдинг, Теленор България, Омегасофт, Актавис, АстраЗенека, Монделийз България, Пи Пи Ди България, Фьоникс Фарма, DHL Експрес България, Софийска вода, Овергаз.

С годишен знак бе отбелязан и приносът на работещите в Българското национално радио.

Церемонията е част от кампанията #ДА СЕ ВЛЮБИШ В... КАУЗА. В духа на празника на любовта, ФПББ посвещава февруари на дарителите, които подкрепят редовно любими каузи, като даряват всеки месец малка сума директно от заплатата си.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас