Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
11 фев
2015
 
 

VMware с единна платформа за хибриден облак

Необходимите за това компоненти се очакват през първото тримесечие на 2015 г.

4530 прочитания

Единна платформа за виртуализация на ресурсите в хибридния облак (изчислителни, мрежови и такива за съхранение на данни) представи VMware. Според компанията платформата е първата такава в ИТ индустрията и позволява на потребителите да обединят публични и частни облачни ресурси.

Софтуерно-дефинираното решение стъпва върху новия vSphere 6, който трябва да излезе през първото тримесечие на настоящата година. Към платформата също така спадат и очакваните VMware Integrated OpenStack, Virtual SAN 6 и vSphere Virtual Volumes, както и VMware NSX и vCloud Air.

Open Stack е свободна и открита платформа за облачни услуги. Virtual SAN е софтуерно-дефинирано решение за съхранение на данни, а Virtual Volumes за изграждане на масиви на базата на виртуални машини. VMware NSX и vCloud Air пък свързват публични и частни облачни инфраструктури с единна мрежа.

Прочетете още: VMware с център за професионални софтуерни услуги в София

Бизнес моделите на компаниите се променят изключително бързо като се наблюдава изместване на фокуса от материалните активи към по-лесно подвижните активи като софтуер и данни, а ИТ индустрията започва да използва облачни услуги, за да бъде по-гъвкава спрямо динамиката на бизнеса, обясняват от VMware. В тази си задача специалистите са изправени пред сериозното предизвикателство да гарантират съвместимост между различните облачни платформи, както и да отговорят на високите изисквания за сигурност и защита на информацията. Според компанията целта на решенията й е да помага на клиентите си в тези времена на преход, като поставя софтуера и данните в основата на бизнеса, за да направи възможен един изцяло нов модел на управление на ИТ ресурсите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас