Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
10 фев
2015
 
 

Фармацевтичният съюз създаде е-регистър на магистър-фармацевти

Електронният регистър е достъпен на сайта на БФС и е обвързан с друг успешен проект – „Европейска професионална карта на магистър-фармацевтите“, с която вече разполагат над 70% от имащите право да практикуват магистър-фармацевти в България.

4824 прочитания

Електронният регистър на Българския фармацевтичен съюз (БФС) отразява данните за всички магистър-фармацевти, които имат право да практикуват у нас. Това заяви магистър-фармацевт Димитрия Стайкова - заместник-председател на БФС на пресконференция в Бургас във връзка с отбелязването на Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите – 10 февруари.

Регистърът предоставя обобщена информация в реално време за всичките 28 фармацевтични колегии, за техните членове и програмите за продължаващо обучение. Той дава възможност за по-ефективно управление и контрол на целия процес по водене, защита и съхранение на информацията за всеки магистър-фармацевт и неговото професионално развитие. С въвеждането му пациентите и институциите вече могат да получават актуална информация за магистър–фармацевтите, които имат право да практикуват професията.

Електронният регистър е достъпен на сайта на БФС и е обвързан с друг успешен проект – „Европейска професионална карта на магистър-фармацевтите“, с която вече разполагат над 70% от имащите право да практикуват магистър-фармацевти в България. Професионалната карта е снабдена с контактен чип, върху който може да се инсталира квалифициран електронен подпис. Картата ще позволява легитимирането на магистър-фармацевтите в системата на електронното здравеопазване и ще гарантира защита на пациентите от непрофесионалисти или фармацевти без нужната компетентност и професионален опит.

Прочетете още: ИТ системи и е-услуги във фармацевтиката и здравеопазването

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас