Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
10 фев
2015
 
 

Набират се ученици за космически лагер в Турция

Крайният срок за изпращане на есетата е 15 февруари 2015 г. Таксата за 2015 г. е 1940 лв.

4990 прочитания

„Център за творческо обучение“ (ЦТО) организира конкурс за ученици, които искат да посетят един от трите в света международни космически лагери, създадени по програма на Американската космическа агенция (NASA) – Space Camp Turkey. Лагерът в гр. Измир е единственият функциониращ учебно-тренировъчен лагер за Европа и съседните държави по програмата на NASA, а обучението му е адаптирано за ученици на възраст от 9 до 15 години.

ЦТО е координатор на програмите за България и други държави.

В лагера участниците имат възможността да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката и астрофизиката. В рамките на една седмица учениците могат да се докоснат до живота на астронавтите като разберат как се конструират ракети и как се управляват космически совалки. Таксата за 2015 г. е 1940 лв. През 2015 г. участието в Space Camp е предвидено да се извърши в 3 групи: 28 юни – 05 юли, 19 – 26 юли и 09 - 16 август.

Прочетете още: Български отбор с медал от космическата програма Space Camp

За участие са необходими познания по английски език и интереси в областта на науката и технологиите. Първият етап от кандидатстването е участие в конкурс с изпращане на есе на една от трите теми: Аз управлявам - Мисия "Марс"; Защо казваме на Луната спътник и земна приятелка?; Как си представям Космосът в звуци?. Крайният срок за изпращане на есетата е 15 февруари 2015 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас