Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
09 фев
2015
 
 

Vodafone внедрява SAP HANA

Новата платформа ще е основен двигател за опростяване на системите на телекома.

5976 прочитания

Vodafone стартира въвеждането на SAP BW (Business Warehouse) върху in-memory решението SAP HANA. Договорът между телекома и немския разработчик е подписан в края на 2014 г. и наследява друг такъв от 2013 г., по внедряване на Month End Close and Asset Accelerator и T&E Fraud Management on HANA.

Според SAP новата платформа ще донесе на Vodafone възможности за реализиране на нови сценарии и приложения, които не са били възможни преди. Също така тя ще е и основен двигател за опростяване на системите на телекома.

Проектът включва разширено внедряване на BW, актуализиране и прехвърляне на платформата Vodafone Shared Service Centre’s SAP CRM 7 от Oracle върху HANA и допълнително внедряване на SAP Fraud Management в HANA и партньорски приложения на HANA.

Прочетете още: SAP представи Big Data решение, базирано на SAP HANA

Като голяма и глобална телекомуникационна компания, ежедневието на Vodafone включва сложни технически процеси, 100 хил. потребители на една единствена инстанция на SAP и основна ERP база данни от 50 терабайта. Сложността, персонализирането и обемът на данни, до който се осъществява достъп през базата данни водят до забавяне на процесите, което от своя страна води до отрицателни последици – за борба с които трябва да послужи новта платформа.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас