Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
06 фев
2015
 
 

IDC отчита сериозен подем при флаш решенията за съхранение

Приложенията изискващи висока производителност, като виртуални инфраструктури и най-вече бази данни, все по често се разполагат на флаш системи, които увеличава тяхното търсене.

3826 прочитания

Флаш-базираните продукти за съхранение са сред предизвикващите революция на европейския пазар. Въпреки че са сравнително нова технология и много доставчици са навлезли в региона през последните 12-18 месеца, възприемането им от страна на клиентите вече расте, сочат данните от проучване на анализатора IDC.

Приложенията изискващи висока производителност, като виртуални инфраструктури и най-вече бази данни, все по често се разполагат на флаш системи, които увеличава тяхното търсене.

Въпреки че са сравнително млад сегмент, очакванията са продажбите на външни флаш решения за съхранение на данни да достигнат общо стойност от 2,9 млрд. долара за цялата 2014 г. – 32% ръст. Общият продаден капацитет пък се очаква да достигне 3,53 екзабайта.

Прочетете още: Уверен ръст на пазара на твърдотелните масиви за съхранение

Флаш масивите могат да бъдат разделение на две групи. Т.нар. хибридни решение (hybrid flash arrays – HFA) са основната категория на пазара, тъй като позоляват съпоставима производителност с изцяло флаш-базираните предложения (all-flash arrays – AFA). Вторите, въпреки впечатляващия 302-процентов ръст за изминалата година, все още се използват ограничено, заради високите си цени.

Около 75% от оставките за региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) са били за Западна Европа, отчитат от IDC. В останалата част от него най-високо възприемане се наблюдава в Русия, Южна Африка, Израел и държавите от Персийския залив.

Очакванията на анализатора са ръстът да продължава и между 2013-та и 2018-та да бъде средно 15% годишно. При AFA решенията се предвижда той да достигне 58% за същия период. Повишаването на продажбите се влияе най-вече от понижаването на цените, който се очаква да спаднат с над 70 на сто между 2014 и 2018 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас