Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 фев
2015
 
 

TaxiMe увеличи капитала си с 250 000 евро

Стартиращата онлайн таксиметрова услуга е финансирана от два фонда за рискови инвестиции и частни инвеститори.

2209 прочитания

Стартиращата фирма TaxiMe е получила ново финансиране от инвеститори. Тя е увеличила своя капитал с нови 250 хиляди евро, получени от два фонда за рискови инвестиции и от частни инвеститори, съобщиха от компанията, предоставяща бърз мобилен достъп до избран кръг от таксиметрови шофьори в града.

“Допълнителните инвестиции в TaxiMe показват увереността на инвеститорите в нашия бизнес. Разработваме нови удобства за клиентите, а успоредно с тях развиваме и нови транспортни услуги“, заяви Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe.

Компанията предоставя услуга, която позволява бързо и сигурно придвижване с такси в града, като услугата работи само със специално подбрани таксиметрови шофьори от всички централи.

Прочетете още: Мобилното приложение TaxiMe с нова версия за Android и iOS

TaxiMe е достъпна през едноименното безплатно мобилно приложение за iOS и Android. Чрез приложението клиентите поръчват кола и системата изпраща най-добрия шофьор наблизо. Ключов фактор за това са персоналните рейтинги на таксиметровите шофьори, които се влияят от коментарите на клиентите след края на пътуването им. Персоналният рейтинг се променя в реално време според качеството на работата на шофьора, а задължително условие за шофьорите е да превозват на стандартната таксиметрова тарифа.

В момента приложението TaxiMe предлага поръчка на подбрани таксиметрови шофьори без разговори с диспечер. От своя смартфон клиентите виждат в реално време позицията на шофьора, името му, модела и регистрацията на колата, приблизителна цена на пътуването и време за пристигане.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас