Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
27 яну
2015
 
 

Oracle и Samsung ще доставят съвместна мобилна облачна услуга

Съюзът може да донесе ползи и на двете компании в корпоративния сектор подобно на неотдавнашното споразумение IBM-Apple

3637 прочитания

Oracle и Samsung Electronics са сключили ново партньорство за съвместно предоставяне на мобилни облачни услуги.

Миналият четвъртък единият от изпълнителните директори на Oracle Марк Хърд и Шин Чон-кюн, шеф на мобилното поделение на Samsung Electronics, са се срещнали в Сеул и са обсъдили подробностите по споразумението, чиято цел е да помогне на Oracle да подсили своите облачни СУБД решения, а в същото време да обогати предложенията на Samsung за корпоративни клиенти, пише в статия на в. Korea Times.

Samsung вече си партнира с Microsoft и SAP. Наскоро обаче отрече публикациите, че е предложила да купи BlackBerry, макар че призна, че би желала да задълбочи партньорството си с канадския производител на мобилни телефони.

Прочетете още: Oracle – с 3% ръст на приходите за тримесечието

Oracle отказа да коментира статията, Samsung също.

В своя финансов доклад за второто тримесечие на фискалната 2015 г. Oracle обяви, че приходите от софтуер и облаци като цяло са се увеличили с 5% до $7,3 млрд., докато приходите само от облачни услуги като SaaS, PaaS и IaaS са скочили с 45% до $516 млн.

Взаимоотношенията между Oracle и Samsung могат да имат стратегически прилики с неотдавна създаденото партньорство между IBM и Apple, каза Чарлз Кинг, главен анализатор в Pund-IT.

„Това ще бъде много важно за Oracle, ако слуховете за интереса на Samsung към Blackberry са верни, добавя Кинг. - Въпреки че Blackberry е само сянка на онова, което беше в корпоративния свят, компанията все още има присъствие в големи частни и държавни организации, а именно там Oracle и Samsung биха желали да правят мобилен бизнес.“

Като се вземе предвид бързото нахлуване на мобилните устройства в корпоративния сегмент, масовизирането на технологията е друг ключов фактор, отбелязва Рей Уанг, основател и главен анализатор на Constellation Research. Според него, много организации все още се чудят как да се справят с управлението на всички тези устройства.

Чрез партньорство със Samsung Oracle би спечелила по-широк дистрибуторски канал за своя софтуер заедно с възможности да навлезе и в потребителския сегмент, каза още Уанг.

За Samsung, маржът е много по-висок в корпоративния бизнес, отколкото при продажбата на устройства на крайните потребители.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас