“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
21 €ну
2015
 
 

«апочна второто издание на јкадеми€ »новаци€ в действие

јвторите на трите най-добри проекта, участващи в конкурса на академи€та, ще получат като награди допълнителни възможности за обучение.

4730 прочитани€

Ќачалото на јкадеми€ „»новаци€ в действие” беше об€вено на 20 €нуари на пресконференци€ в —офи€. «а втори път чрез тази инициатива “—олвей —оди” ще инвестира в млади хора и техните умени€ да развиват устойчиви иновации. ¬ това издание —пирос Ќомикос, изпълнителен директор на компани€та ще бъде ментор на победител€ в академи€та. “—олвей —оди” е едно от най-големите индустриални предпри€ти€ в Ѕългари€ и най-големи€т завод в ≈вропа за синтетично производство на калцинирана сода с номинален капацитет от 1,5 милиона тона сода годишно.

“ќт самото си създаване преди 152 години до днес групата “—олвей” се развива благодарение на приложими и устойчиви иновации. ќт опит знаем, че нагласата, знани€та и умени€та в тази област са критично важни, особено за младите хора”, коментира Ќомикос.

“»новаци€ в действие” е нетрадиционна академи€. Ќа вс€ка стъпка от проекта добав€ме стойност за участниците”, подчерта јнели€ ƒимова, директор “„овешки ресурси” в “—олвей —оди” и представи осите, по които академи€та подкреп€ младите хора да разви€т умени€ за приложни иновации.

ѕрочетете още: ћладежи със свежи идеи могат да участват в академи€ »новации в действие

¬секи кандидат за тазгодишното издание на академи€та ще получи персонален доклад за сво€ потенциал за кариерно развитие в областта на иновациите. ƒокладът стъпва върху стандартизиран тест за изследване на кариерните мотиватори, предоставен от —ъюза на психолозите в Ѕългари€. ∆елаещите могат да попълн€т теста и да кандидатстват в академи€та до 10 март 2015 г. на сайта на инициативата http://innovationinaction.eu/.

ѕаралелно, отворени семинари за всички заинтересовани към участие в академи€та ще бъдат проведени в —офи€ и ¬арна в кра€ на февруари 2015. Ќа т€х практици в областта на иновациите ще сподел€т структурирано знание и опит. «аписи на семинарите ще бъдат публикувани в сайта на инициативата.

¬ сърцето на академи€та е поредицата работилници по иновации, провеждани от The Business Institute като партньор на инициативата. “е ще се състо€т в периода март – април 2015 г. ¬ т€х фасилитатори и гост-говорители – практици ще обучават младите хора на концепции и бизнес инструменти за генериране и управление на иновации. ”частниците имат ангажимент да разработ€т идеите си в проекти за реализаци€.

јкадеми€ “»новаци€ в действие” завършва с конкурс, в който ще бъдат оценени проектите на участниците, развити по време на работните сесии. јвторите на трите най-добри проекта ще получат като награди допълнителни възможности за обучение:

  • ѕърва награда е пълна стипенди€ за л€тна програма в Solvay University в Ѕрюксел през август 2015;
  • ¬тора награда е пълна стипенди€ за магистратура „»новации, предприемачество и финанси” във ¬”«‘, ко€то стартира през ноември 2015;
  • “рета награда е пълна стипенди€ за курс по иновации на The Business Institute.

Ќаградените ще бъдат определени от жури с почетен председател Ќ.ѕр. јник ¬ан  алстър, посланик на  ралство Ѕелги€ в Ѕългари€, и председател —пирос Ќомикос, изпълнителен директор на “—олвей —оди”.

ќтличените в јкадеми€ “»новаци€ в действие” ще получат и менторство за период от шест месеца. ћентор на участника с първа награда ще бъде г-н Ќомикос.

јкадеми€ “»новаци€ в действие” е отворена за всички студенти или завършилите през последните 5 години висше образование. “емите на второто издание на јкадеми€та са: устойчиво развитие на средата около нас; здравословен живот и безопасност; технологични иновации за устойчиво развитие.

»новативни идеи б€ха отличени в първото издание на јкадеми€ “»новаци€ в действие”:

јлександър ÷ветков, получил специалната награда, реализира сво€ проект за “интелигентни пешеходни пътеки”. —ега развива иновативна система за онлайн сигурност, получила финансиране от инвестиционни€ фонд “Eleven”, интегрирана в три банки и използвана от над   7 000 индивидуални потребители от цели€ св€т.

ћагдалена ћихалева, отличена с първа награда за проекта си за оборудване на детски площадки от рециклируеми материали чрез ангажиране на гражданите. “€ осъществи иде€та си, ко€то нарича “социален експеримент”. —ега завършва магистратура по иновации, предприемачество и финанси.

¬ладислав ¬елков с втора награда в академи€та, реализира сво€ проект “Be Socially Responsible”. —лед това започва развитието на Jobio.me - иновативна платформа за специализиран подбор на млади хора с цел наемане на работа, получила финансиране от инвестиционни€ фонд “LauncHUB” и реализирана на пазара.

Ѕил€на ѕетрова с трета награда в академи€та, развива собствена компани€ за бизнес консултиране и развитие на инвестиционни проекти и продължава да работи по сво€ проект от академи€та в областта на възобнов€емите енергийни източници.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас