Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
21 яну
2015
 
 

Google и Fidelity инвестират $1 млрд. в SpaceX на Елън Мъск

С инвестицията Google и Fidelity вече притежават общо почти 10% от компанията за космически технологии SpaceX

5134 прочитания

Google и SpaceX обединяват усилията си за осигуряване на Интернет от Космоса, след като Google и Fidelity Investments инвестираха общо $1 милиард в космическия проект на Елън Мъск, познат и като собственик на компанията за електромобили Tesla.

С инвестицията Google и Fidelity вече притежават общо почти 10% от компанията за космически технологии SpaceX

Според неотдавнашни публикации, само Google е инвестирала около $1 млрд. в SpaceX, компанията на Мъск, която проектира, произвежда и изстрелва ракети и космически кораби. SpaceX се стреми да разработи микросателити за предоставяне на интернет достъп, а Google е разработила собствени технологии като балони, които да предоставят Интернет на непокритите от Световната мрежа региони в света.

Прочетете още: Стивън Хокинг и Елън Мъск с писмо за опасността от ИИ

Google и Fidelity сега притежават общо почти 10% от SpaceX, обявиха от калифорнийската фирма. Те обаче не разкриха каква част от финансирането идва от Google.

„Инвестицията ще се ползва за подкрепа на продължаващите иновации в областта на космическия транспорт, повторното му използване и производството на сателити“, заявиха от SpaceX.

„Космическите приложения като сателити за снимане могат да помогнат на хората по-лесно да ползва важна информация, така че ние с ентусиазъм подкрепяме растежа на SpaceX, която разработва нови технологии за изстрелване“, пише в изявление на Google.

Fidelity е направила инвестицията от името на своите кооперативни фондове. Компанията ще идентифицира точно кои фондове, както и размера на финансирането от Fidelity в следващия си месечен доклад.

IDG News Service, Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас