Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
15 яну
2015
 
 

Уверен ръст на пазара на твърдотелните масиви за съхранение

Според IDC ако по-рано на този пазар са действали предимно стартиращи компании, то сега тези технологии привличат и големите производители на корпоративни решения.

4028 прочитания

11,3 млрд. долара е била стойността на пазра на твърдотелни решения за съхранение на днни през изминалата 2014 г., отчита анализаторът IDC. Важно е обаче да се подчертае, че тази цифра включва и сегмента на хибридните масиви, на които се падат 10 млрд. от споменатата сума. Т.е. пазарът на чистите флаш-базирани решения е на стойност около 1,3 млрд. долара.

По данни на компанията твърдотелните (SSD) решения бележат уверен ръст, както като част от хибридни решения, така и самостоятелно, благодарение на появата на по-надеждни ъехнологии, позволяващи справяне с по-широк кръг от задачи.

Платформите на база на флаш памети все по-широко се използват в центровете за обработка на данни за най-разнообразни цели: репликация, клониране, криотиране на данни, както и за повишаване на ефективността и осигуряване на по-добро осблужване на клиентите. Ако по-рано на този пазар са действали предимно стартиращи компании, оптиващи се да заемат опредлени ниши, то сега тези технологии вече привличат и големите производители на корпоративни решения за съхранение на данни, като Dell, EMC, HDS, IBM, NetApp и Oracle.

Прочетете още: SSD срещу HDD

Според нализаторите от IDC необходимото условие за успеха на подобни компании е наличието на платформи с функции за компресия и дедупликация на данни, както и други услуги от корпоративно ниво.  На потребителите компанията препоръчва сериозно да се замислят за замяна на съществуващите решения с такива, използващи флаш памет.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас