Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
13 яну
2015
 
 

Бъдеща кола на BMW ще паркира сама, без помощ от човек

На CES 2015 BMW демонстрира експериментална кола с лазерни скенери с висока резолюция, която обикаляше сама, докато намери празно място, паркира се, а след това се върна при шофьора.

16175 прочитания

Досега сме виждали самостоятелно паркиращи коли от първо поколение, които се нуждаят от малко помощ от шофьора. А на изложението CES 2015 получихме представа и за следващото поколение, което не изисква да стоите в колата изобщо, като прави всичко наистина самостоятелно.

BMW показа експериментален модел, чиято помощна програма за паркиране Remote Valet Parking Assistant ползва лазерни скенери с висока резолюция, вградени в корпуса на колата и събиращи данни от околността.

Експериментът ограничаваше скоростта на колата до около 24 км/ч, която бе достатъчна за правенето на обиколки на последния етаж от паркинга на хотел SLS в Лас Вегас.

Прочетете още: Свързани, самоуправляващи се коли на CES

Лазерни скенери с висока резолюция в колата й помагат да се намести на парко мястото без друга помощ от шофьора, освен подаване на заявка чрез приложението на BMW Remote Valet Parking Assistant.

Приложението Remote Valet Parking Assistant на BMW може да подаде команда за самостоятелно паркиране и освен това да извика колата, когато ви потрябва пак.

Колата бе управлявана с помощта на приложение под Android Wear. Представителят на BMW чукна няколко пъти по екрана, за да стартира приложението.

Седнах на предната пътническа седалка до шофьорското място, докато колата сама обикаляше паркинга, за да намери празно паркомясто. След това по команда от приложението, тя излезе от него и се върна при служителя на BMW.

Никой не обича да търси паркомясто в претъпкан паркинг. А ако мразите по принцип да паркирате, притеснявате се дали сте наместили колата правилно, дали няма да одраскате съседната или да ударите колата в стената - Remote Valet Parking Assistant може да свърши това вместо вас, след около 5 г., казват от BMW.

PC World, САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас