Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
13 яну
2015
 
 

Бъдеща кола на BMW ще паркира сама, без помощ от човек

На CES 2015 BMW демонстрира експериментална кола с лазерни скенери с висока резолюция, която обикаляше сама, докато намери празно място, паркира се, а след това се върна при шофьора.

14520 прочитания, 2 коментара

Досега сме виждали самостоятелно паркиращи коли от първо поколение, които се нуждаят от малко помощ от шофьора. А на изложението CES 2015 получихме представа и за следващото поколение, което не изисква да стоите в колата изобщо, като прави всичко наистина самостоятелно.

BMW показа експериментален модел, чиято помощна програма за паркиране Remote Valet Parking Assistant ползва лазерни скенери с висока резолюция, вградени в корпуса на колата и събиращи данни от околността.

Експериментът ограничаваше скоростта на колата до около 24 км/ч, която бе достатъчна за правенето на обиколки на последния етаж от паркинга на хотел SLS в Лас Вегас.

Прочетете още: Свързани, самоуправляващи се коли на CES

Лазерни скенери с висока резолюция в колата й помагат да се намести на парко мястото без друга помощ от шофьора, освен подаване на заявка чрез приложението на BMW Remote Valet Parking Assistant.

Приложението Remote Valet Parking Assistant на BMW може да подаде команда за самостоятелно паркиране и освен това да извика колата, когато ви потрябва пак.

Колата бе управлявана с помощта на приложение под Android Wear. Представителят на BMW чукна няколко пъти по екрана, за да стартира приложението.

Седнах на предната пътническа седалка до шофьорското място, докато колата сама обикаляше паркинга, за да намери празно паркомясто. След това по команда от приложението, тя излезе от него и се върна при служителя на BMW.

Никой не обича да търси паркомясто в претъпкан паркинг. А ако мразите по принцип да паркирате, притеснявате се дали сте наместили колата правилно, дали няма да одраскате съседната или да ударите колата в стената - Remote Valet Parking Assistant може да свърши това вместо вас, след около 5 г., казват от BMW.

PC World, САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас