Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
12 яну
2015
 
 

Lenovo официално придоби сървърния x86 бизнес на IBM и у нас

Lenovo приветства x86 подразделението на IBM в екипа си в България.

5554 прочитания

Финализиране на сделката по придобиване от страна на Lenovo на бизнеса с x86 процесори на IBM обявиха официално двете компании. Дейностите по прехвърляне на служители и бизнес операции са приключени окончателно.

Lenovo приключи първата фаза на придобиването 1 октомври в световен план. Поради големия брой държави и съпътстващите процеси в рамките на Европа, Близкия Изток и Африка компанията обяви, че плавното прехвърляне на служители и бизнес операции в региона ще отнеме още няколко месеца.

Китайската компания придоби целия бизнес с x86 сървъри на IBM и заявява, че ще следва стриктно начертания план за развитие на продуктите в портфолиото, в това число Flex и базираните на x86 PureFlex интегрирани системи. IBM ще продължи да извършва поддръжката на сървърите от името на Lenovo за дълъг период от време, за да се гарантира максимално плавен преход при обслужването на клиентите.

Прочетете още: Lenovo купува сървърния бизнес на IBM за $2,3 млрд.

Между компаниите има подписано стратегическо партньорство, според което Lenovo ще бъде производител на оригиналното оборудване на IBM и ще дистрибутира избрани продукти за съхранение на данни и софтуерни решения от портфолиото на IBM.

“Официално приветстваме x86 подразделението на IBM в екипа на Lenovo България. Наш приоритет е осъществяването на плавен преход за клиенти и партньори и едновременно с това засилване на позициите ни на пазара на сървъри. Имаме големи планове за пазара за корпоративни решения и целта ни е да повторим успеха ни при компютрите”, заяви Иван Бозев, изпълнителен директор за Югоизточна Европа в Lenovo.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас