“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ лидери
09 €ну
2015
 
 

ITU организира 4-и€ си конкурс за »“ проекти в 18 категории

Ѕългарски »“ проекти отново могат да участват в конкурса, за€виха от ћ“»“—

7849 прочитани€

“радиционни€т вече конкурс за проекти WSIS Project Prizes 2015 се организира от ћеждународни€ телекомуникационен съюз (ITU) за четвърта поредна година. ¬ конкурса ще бъдат отличени проекти в 18 категории, включително 8 за успешно прилагане на » “ в областта на електронното управление, е-здравеопазване, е-образование, е-обучение, е-наука, е-земеделие, е-бизнес и други, за€виха от ћ“»“—.—ред останалите категории са изграждане на административен капацитет, на » “ инфраструктура, медии, културно многообразие, етични измерени€ на информационното общество, международно и регионално сътрудничество и др.

 райни€т срок за кандидатстване е 10 февруари 2015 г., а отличените предложени€ ще бъдат об€вени на церемони€ през май в ∆енева по време на —рещата на върха на международната организаци€. —електираните по време на конкурса проекти се попул€ризират сред всички 193 държави, които членуват в ITU, а ћ“»“— вече е изпратило писма с информаци€ за възможностите за включване в конкурса до заинтересовани страни от администраци€та.

„Ѕългарски проекти на държавни и частни институции, академичната общност и гражданското общество, които са участвали в предишни издани€ на конкурса, са оцен€вани като примери за добри практики и са включвани в годишните справочници на световната организац舓, об€сн€ват от ћ“»“—. ѕрез 2012 г. ITU публикува в доклад за добри практики 40 български проекти в областта на информационното общество. ѕрез 2013 г. 14 български предложени€ и инициативи намериха м€сто в престижни€ доклад.

ѕрочетете още: ITU отличи 14 български »“ проекти

CW/Ѕ

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас