Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
08 яну
2015
 
 

Mozilla планира Firefox OS за носима електроника

Чрез Firefox OS за носима електроника Mozilla иска да отвори комуникациите между всички устройства, без значение от използваната операционна система.

6038 прочитания
Страница 1 от 2

Mozilla планира версия на Firefox OS за носима електроника, а един от топ приоритетите е да премахне бариерите между смарт часовници, смарт очила и други уреди, прикрепвани към тялото, базирани на операционните системи на Apple и Google.

Чрез Firefox OS за носима електроника Mozilla иска да отвори комуникациите между всички устройства, без значение от използваната операционна система.

Firefox OS вече се ползва в евтини смартфони и ще бъде инсталирана в 4K телевизори на Panasonic, които ще бъдат пуснати през 2015 г. Mozilla иска да разшири ОС към по-широк кръг устройства, включително носима електроника и домашни електроуреди, казва Джо Ченг, мениджър „Управление на продукти и проекти“ в групата за мобилни устройства на Mozilla.

Прочетете още: Firefox OS изпреварва Android по гранулирани разрешения

Важно е да ОС да се внедри в повече уеб свързани устройства и да се предостави по-постоянно потребителско изживяване, добавя той.

Целта за Firefox OS е да предостави базова операционна система за всички мобилни устройства, телевизори, електроуреди и носима електроника, така че всички те лесно да комуникират и обменят информация помежду си, казва Ченг.

На потребителите Firefox OS би предложила алтернатива на носимата електроника, разработвана на базата на Google Android Wear или Apple iOS, която ще работи в бъдещия Apple Watch. Firefox OS вече се ползва в евтини мобилни апарати, а версия на ОС за носима електроника би била привлекателна за производителите на евтини смарт часовници от Китай например, които продават продукти за под $100.

Електронните джаджи като смарт часовници днес се смятат за допълващи мобилните телефони. Смарт часовниците следят фитнес информацията и показват предупреждения, новини от социалните мрежи и други новинарски потоци, подавани от смартфоните.

Има обаче и проблем – носимата електроника с Android Wear може да говори само с Android устройства, а бъдещият Apple Watch ще обменя според очакванията информация само с iPhone.

Mozilla иска да разруши тези „заградени паркове“ и да гарантира, че електронни приспособления с Firefox OS ще общуват с всички устройства, независимо с коя ОС работят. Компанията се надява, че използването на технологии с отворен код ще направи това възможно.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас