Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 яну
2015
 
 

AMD на CES 2015: 4К резолюции и FreeSync

Компанията показа технологии за разпознаване на лица и жестове.

3831 прочитания

Нови мобилни APU чипове, изживявания с високи резолюции (4K и отвъд), разпознаване на лица и жестове, както и дисплеи с адаптивна вертикална синхронизация са основните насоки, в които акцентира AMD на изложението CES 2015.

Следващото поколение мобилни изчислителни системи на компанията, APU-тата с кодовото име Carrizo се очакват на пазара в средата на годината. Според компанията те са „проектирани за съвременните начини на работа с компютър и за нуждите на ИТ отделите – платформа изградена както за работа с мултимедия, така и за бизнес приложения, с поддръжка на следващото поколение API като DirectX 12, OpenCL 2.0, и очакваната операционна система Windows 10“.

Прочетете още: Нови телевизори, обновен Styler и FreeSync монитор от LG

Мощна графика за лаптопи е друга насока, в която поставят акцент от AMD. Компанията се хвали с Apple iMac с 5K Retina дисплей подкрепян от AMD Radeon R9 графика и нови Alienware 15 ноутбуци с 4K дисплеи и нови AMD Radeon R9 M295X графични подсистеми.

За домашните и корпоративните потребители AMD представя нововъведения като AMD Face Login (регистрация с разпознаване на лице) и AMD Gesture Control (управление с жестове), вградени в лаптопи като Lenovo IdeaPad Z50 снабден с AMD A10-7300 APU с Radeon R6 графика, HP EliteBook 725 G2, работещ с AMD A10 PRO-7350B APU с Radeon R6, HP Envy TouchSmart на базата на AMD FX-7500 APU с Radeon R7 графика и компактния настолен ZOTAC ZBOX PA330 от серията ‚pico‘ снабден с AMD A4 Micro-6400T APU.

Първата технология позволява използване на камера за разпознаване на лицето на потребителя за достъп до интернет страници, вместо използване на традиционната парола. За допълнителна сигурност той може да настрои софтуера така, че влизането в акаунти да става след премигване с очи, с което според AMD се елиминира възможността да бъде излъгана системата с използване на снимка. Също така е налице и опция за автоматично разлогване, ако потребителят не е пред екрана.

Втората функция, позволяваща разпознаване на жестове е насочена най-вече към домашните потребители. Чрез нея потребителят може да управлява приложения като Windows Media Player, Windows Photo Viewer, Microsoft PowerPoint и Adobe Acrobat Reader.

FreeSync технологията е особено интересна при играене на игри, когато разминаването между вариращия брой кадри, подавани от видеокартата, и фиксираното опресняване на монитора водят до накъсване на картината поради изобразяване на фрагменти от няколко кадъра на екрана (т.нар. screen tearing). Адаптивната вертикална синхронизация позволява синхронизиране на опресняването на монитора с видеокартата, като по същество той изчаква следващия готов кадър. Дисплеи поддържащи технологията за обявили производители като BenQ, LG, Samsung, Nexeus и ViewSonic, с размери от 24 до 34 инча и резолюции от 1080p до 4K.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас