Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
07 яну
2015
 
 

Microsoft все още вярва в GSM-ите, пусна Nokia 215 за $29

Nokia 215 е първият достъпен телефон на Microsoft с Интернет, Twitter и Facebook

4767 прочитания
Страница 1 от 2

Пускането на „функционален“ телефон (не смартфон) в началото на 2015 г. изглежда странно решение, но Microsoft е убедена, че все още има пазар за Nokia 215 като втори, допълващ телефон и за някои страни по света, където недостига електричество, а бюджетите за покупка са много малки.

Nokia 215 е първият достъпен телефон на Microsoft с Интернет, Twitter и Facebook

 

Прочетете още: Microsoft скоро ще покаже още три смартфона под своята марка

Microsoft нарича Nokia 215 най-достъпният „телефон от стартов клас, но с Интернет“, осигуряващ интеграция с Facebook и Twitter. Екранът е с размери 2,4 инча, има и камера с резолюция 0,3-мегапиксела.

По отношение на софтуера Nokia 215 ползва операционната система на Series 30+ и има Bing Search и браузър Opera Mini. Opera пренасочва трафика към браузъра през свои собствени сървъри, така че да намали обема на данните, изпращани към телефона. Това е жизнено необходимо за апарати като Nokia 215, който успява да сваля данни от EDGE мрежи с максимална скорост само 236,8 Kbps.

Освен цената от $29, удивително е и в режим на готовност с едно зареждане – 29 дена (за модела с една SIM карта) и 21 дена (за варианта с две SIM карти). За хора, които живеят в райони без лесен достъп до електричество, това е важна характеристика. Времето за разговори е до 20 ч.

Апаратът предлага нови начини за свързване чрез функцията SLAM, позволяваща споделянето на съдържание между различни устройства чрез Bluetooth 3.0 или Bluetooth поддръжка за връзка със слушалки или високоговорител. Има вградено фенерче и FM радио с възпроизвеждане до 45 часа.

Причината за фокусирането върху този сегмент е много проста. Разходите за развой, включително компоненти и патентни лицензи, са твърде високи при смартфоните дори от нисък клас, смята Нийл Моустън, изпълнителен директор в Strategy Analytics. Така че „функционалните“ телефони все още не се предават, добавя той.

Световните доставки на мобилни телефони се увеличиха до 459,5 милиона през третото тримесечие на 2014 г., като в тях се включват и около 140 млн. „обикновени GSM-и“.

За разлика от смартфоните Microsoft реши да запази марката Nokia за най-евтините мобилни апарати. Брандът Nokia е добре познат в много страни, в които все още се търсят обикновени телефони.

Nokia 215 с един или два SIM слота ще бъде пуснат в ярко зелен, черен и бял цвят първо в някои страни от Близкия Изток, Африка, Азия и Европа през това тримесечие.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас