Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
28 дек
2014
 
 

Tesla ще тества замяна на акумулатор на електромобил

4548 прочитания

Производителят на електромобили Tesla обогатява своите услуги за зареждане на електрически коли чрез експериментална инициатива за смяна на акумулатори. Идеята на тази смяна е, че тя е по-бърза от пълното зареждане на електромобила.

Tesla вече има свои суперзареждащи станции на няколко места в САЩ и собствениците могат да зареждат там колите си без такса, но компанията изглежда вярва, че опцията за замяна на батериите ще е по-интересна.

Инициативата на Tesla обаче бе посрещната с учудване от някои наблюдатели, които напомниха какво се случи с компанията Better Place, свързвана често със смяната на акумулатори. Better фалира през 2013 след като спря операциите си в САЩ и Австралия и досега друга компания не се опитвала да я замени. Както казват критиците на концепцията за смяна на акумулатори, тя никога не е била привлекателна за потребителите, а ограниченията, които тази идея поставя пред автомобилните производители по отношение на проектирането, правят замяната непривлекателна и за тях.

Прочетете още: Tesla Motors с поне две авто-зарядни станции у нас до 2016 г.

Въпреки това Tesla каза, че може да замени изразходван акумулатор с напълно зареден само за 3 минути, докато пълното зареждане на нейния седан Model S отнема около час.

Засега Tesla обсъжда ограничаване на броя на шофьорите, които могат да участват в експеримента, изисквайки уговорка за смяната и плащане на такса.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Конферентната зала в центъра за данни на MS Azure вече демонстрира най-новите продукти на Rittal

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас