Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ лидери
22 дек
2014
 
 

Тенденции в мрежовата индустрия през 2015

Ръст на безжичния пазар, засилени изисквания към сигурността, конвергенция, повече облачни услуги и развитие на Интернет на вещите предвижда Allied Telesis

8306 прочитания

Безжични мрежи и обединена мрежова инфраструктура, унифицирано управление, сигурност, Интернет на вещите (IoT), и SDN в предприятията са ключовите тенденции в областта на мрежите, според анализа на Allied Telesis, един от водещите доставчици на IP Tripple Play мрежи.

  • Безжична връзка – „Безпрецедентната скорост на проникване на мобилните устройства в предприятията означава, че безжичният достъп вече е много важен и ще продължи да бъде така в обозримо бъдеще“, твърдят от Allied Telesis. Технологичните иновации, които донесе стандартът 802.11ac, ще осигурят продължаващо нарастване на търсенето на продукти за безжичен достъп, а това ще гарантира, че безжичният достъп ще играе критична роля в обединената корпоративна мрежова инфраструктура. Потребителите ще искат всеобхватно и надеждно мрежово покритие и мобилност. Тази „безжична експанзия“ ще доведе до необходимостта от интегрирани управляващи платформи, добавят от компанията.
  • Обединена мрежова инфраструктура – Сливането на многобройни услуги в една и съща безжична и кабелна инфраструктура ще доведе до нови предизвикателства пред управлението на съоръженията и потребителите. Обединената мрежова инфраструктура ще позволи на предприятията да се свързват по-интелигентно и да добавят интелигентност в своите работни среди, особено като се има предвид експоненциалното нарастване на информацията, събирана от сензори и други устройства. Решенията за сигурност ще станат все по-интегрирани, за да се гарантира сигурността на данните и неприкосновеността на потребителите в цялата инфраструктура, добавят от Allied Telesis.
  • Обединено управление – Нарастващата сложност и растящият брой устройства в мрежата ще мотивира ИКТ мениджърите да търсят управляващи системи, способни да минимизират общите разходи за притежание (TCO) на ИКТ продуктите. Облачно базирани управляващи системи ще стимулират продажбата на „Управление като услуга“ (MaaS). Средните и малките фирми ще засилят партньорството си със специализирани доставчици на услуги, управляващи тяхната инфраструктура.
  • Сигурност – Все по-гъвкавите правила за мрежов достъп и нарастващият брой заплахи ще повишат рязко търсенето на по-нови технологии за мрежова защита. Увеличаващата се вероятност за атака и риска от последваща загуба на продуктивност и увредена репутация ще гарантира, че сигурността остава с висок приоритет за ръководството, особено предвид големият брой усъвършенствани атаки през 2014. Защитните стени от ново поколение (NGFW), интегриращи способност за контрол на приложенията, ще играят водеща роля, допълват от Allied Telesis.
  • Интернет на вещите (IoT) – Тенденцията IoT драстично ще увеличи броя на свързаните към мрежата обекти. Устройства, които съдържат сензори, контрол или интелигентност ще се свързват все по-често към мрежата IPv6 ще получи масово разпространение, както и управляващите технологии, нужни за управление на възлите. „IoT ще донесе ползи на всеки – от предприятията до общинските съвети, но през 2015 г. ще се развият ценната информация и знанията, които ще предоставят нови играчи и нови бизнес модели.
  • SDN в предприятията – Гъвкавата промяна на местоположението на потребителя и на ползваното от него устройство ще станат „норма“ в корпоративната ИТ среда, като концепцията BYOD ще доведе до изисквания за по-динамична работа на корпоративните комуникационни системи. Организациите се нуждаят от решения, изпълняващи тези изисквания, и ще се ориентират все по-често към SDN.

Според Сейхиро Сато, директор глобален продуктов маркетинг в Allied Telesis, казва: „Разрастващата се свързаност на нашия свят ще доведе до нови приложения на технологията, ще стимулира ефикасността и ще позволи на хората да правят неща, които просто не бяха възможни в миналото.“

Прочетете още: Allied Telesis в стратегическо партньорство с Eurotempest

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас