Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
19 дек
2014
 
 

Mакс и Близу ще си сътрудничат при продажба на услуги на едрo

5689 прочитания

LTE и WiMAX операторът Макс ще си сътрудничи с blizoo, най-големият кабелен ТВ оператор у нас, съобщиха от двете компании. „Сделката би могла да се превърне в най-значимата сключвана досега в България, където пазарът е доста консервативен и мобилните оператори продават своите услуги предимно на крайни клиенти“, твърдят от операторите, които са сключили споразумение за продажба на услуги на едро.

⠠Подобни споразумения за предоставяне на услуги на едро са често срещани в цяла Европа, като разновидностите им включват предоставяне на национален роуминг, съществуване на виртуални мобилни оператори или споразумения за предоставяне на мобилни услуги на едро, добавят българските компании. - Във Великобритания например има 43 виртуални мобилни оператори, които на базата на договори с доставчици препродават техните услуги на крайни клиенти. България е пазар, на който при трите големи оператора (Mtel, Telenor и Vivacom) се наблюдава тенденция да предоставят всичките си услуги под собствен бранд“, обясняват решението за инициативата си blizoo и Макс.

Според Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс, партньорството с blizoo дава на мобилния оператор възможност да привлече клиенти, до които иначе трудно биха да достигнали. На тях „ще предложим нашите високоскоростни мобилни интернет услуги”, добавя Ковел.

Прочетете още: Blizoo с нов член на Съвета на директорите

Харалд Рош, изпълнителен директор на Близу, добавя, че вижда голям потенциал в отношенията с Макс. „За нас това е възможност да изградим бизнес синергия помежду си. Сделката ще допринесе за развитието на компанията и нейните клиенти”, смята Рош.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас