Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ лидери
18 дек
2014
 
 

Онтотекст стана иновативна компания на 2014 г.

Наградата бе връчена на компанията от Сирма Груп от президента Росен Плевнелиев

7395 прочитания

Българската компания за семантични технологии Онтотекст, част от Сирма Груп, спечели голямата награда за иновативно предприятие на годината. Тя бе връчена от президента Росен Плевнелиев по време на десетия Национален иновационен форум, организиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Еnterprise Europe Network – България. Онтотекст е избрана заради постиженията и разработките си в областта на семантичните технологии, които през последните години доведоха до лидерската й позиция в този иновативен сегмент и налагането й като световно разпознаваем бранд.

Наградата бе връчена на компанията от Сирма Груп от президента Росен Плевнелиев

Най-популярния продукт на Онтотекст е семантичната базата данни GraphDB – система за управление на бази данни, съвместима с W3C стандартите за семантичен уеб RDF(S), OWL и SPARQL. GraphDB е част от семейството на базите данни NoSQL. За разлика от други популярни представители като MongoDB, тя поддържа ефективно сложни заявки, като по този начин комбинира основни предимства на релационните бази данни и на NoSQL.

Прочетете още: Онтотекст разработи три от ключовите компоненти в Europeana

Същевременно семантичната платформа на Онтотекст позволява публикуване и управление на информационно съдържание, като предоставя гъвкави възможности за анализ, обработка и визуализация на големи обеми структурирана и неструктурирана информация, чрез използване на семантично търсене и семантична база данни. Състои се от модул за обогатяване на съдържанието, извършване на текст анализ и семантично анотиране на документи, инструменти за интеграция и трансформация на данни в стандарта RDF, както и интерфейси за семантично редактиране и представяне на данни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас